sunnuntai 5. elokuuta 2012

Dinosaurusten kaudella eli yli 430 nisäkäslajia

Joel Kontinen

Luonnontieteen museot eivät yleensä näytä nisäkkäitä ja lintuja yhdessä dinosaurusten kanssa. Evoluutiota markkinoivien museoiden on ehkä vaikea myöntää, että ainakin 432 nisäkäslajin tiedetään eläneen dinojen aikakaudella. Luku on varsin korkea, koska dinosauruslajeja arvellaan olleen kuutisensataa.

Tämä kävi ilmi Creation Ministries Internationalin konferenssissa Pohjois-Carolinassa. Lääketieteen tohtori Carl Werner tutki yli 60 luonnonhistoriallisen museon fossiilikokoelmat ja kävi kymmenellä kaivausalueella katsomassa, mitä kaikkea dinosaurusten aikakaudella eli. Tulos oli yllättävä.

Tohtori Wernerille selvisi, että käytännössä kaikki nykyisin elävät lajit isoja nisäkkäitä lukuun ottamatta elivät jo dinosaurusten kaudella ja että ne näyttivät kaikin puolin hämmästyttävän paljon aikamme lajeilta. Esimerkiksi ankat, flamingot ja papukaijat elivät samaan aikaan T. rexin kanssa.

CMI:n viisipäiväinen konferenssi päättyy tänään illalla Suomen aikaan. Vaikka se osui samaan aikaan aikaan Lontoon olympialaisten kanssa, osallistujia on ollut varsin runsaasti.

CMI tunnetaan etenkin Creation –lehdestä, jota Luominen.fi julkaisee maassamme suomeksi.