maanantai 19. marraskuuta 2012

Hamas paljasti todelliset motiivinsa – taas kerranHamas ei suvaitse tätä lippua. Kuva: Math Knight ja Zachi Evenor.Joel Kontinen

Historia toistaa taas itseään. Ensin Hamas ampuu raketteja israelilaisten siviilien niskaan ja yrittää saada aikaan mahdollisimman suurta tuhoa. Sitten gazalaiset valittavat, kun Israel iskee Hamasin asemiin, jotka on strategisesti sijoitettu siviilien asuntojen naapurustoon.

Tällä kertaa näytelmä ei kuitenkaan sujunut täysin Hamasin käsikirjoituksen mukaan. Israelin torjuntaohjukset tuhosivat osan Hamasin raketeista jo ilmassa. Lisäksi ainakin täällä Australiassa monet ovat huomanneet Hamasin perimmäisen motiivin. Niinpä Israelin liput ovat liehuneet juutalaisvaltiota tukevissa mielenosoituksissa. Vaikka media on näyttänyt myös palestiinalaisten kärsimyksiä, aussien mielestä Israelilla on oikeus puolustautua.

Viimeistään nyt länsimaiden liberaalien maailmanparantajien tulisi herätä huomaamaan, että he eivät kykene lievittämään gazalaisten ahdinkoa purjelaivalla vaan heidän pitäisi painostaa Hamasia, joka polkee räikeästi niin juutalaisten kuin palestiinalaistenkin oikeuksia.
Lähde:

ABC News 17. 11. ja 18.11.2012