keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Billy Graham varoittaa totuuden ja valheen sekoituksesta

Billy Graham vuonna 2011. Kuva: www.billygraham.org
Joel Kontinen

Natsien teloittama teologi Dietrich Bonhoeffer varoitti uskovia halvasta armosta. Piakkoin 95 vuotta täyttävä evankelista Billy Graham myös varoittaa kristittyjä ja ei-kristittyjä helposta uskosta.

Christianity Todayn haastattelussa Graham sanoi, että ihmiskunta on aina etsinyt totuutta ja hyväksyntää, mutta ihmiset ovat silti haluttomia ottamaan vastaan Kristuksen, joka on totuus. Monet mieluummin muokkaavat oman uskonsa itse ja ottavat siihen aineksia kristinuskosta, buddhalaisuudesta ja new agestä.

Billy Graham pitää tällaista Paholaisen juonena. Paholainen ottaa pikkusen totuutta ja sekoittaa sen valheeseen. Oppi voi olla houkutteleva, mutta se johtaa lopulta turmioon.

Äiti Amman ja muiden itämaisten opettajien opit houkuttelevat myös suomalaisia, koska ihminen saa uskoa niin kuin haluaa ja parannusta ei tarvitse tehdä.

Graham painottaa sitä, että kaikki ihmiset ovat syntisiä, jotka tarvitsevat Vapahtajaa. Ihminen voi lähestyä Jumalaa vain Hänen ehdoillaan. Taivas ja helvetti ovat edelleenkin todellisia, vaikka niistä mieluummin vaietaan.

Billy Graham suunnittelee avustajiensa kanssa parhaillaan suurta mediakampanjaa ikään kuin testamentikseen.


Lähde:


Q&A: Billy Graham's Warning Against an Epidemic of 'Easy Believism'. The evangelist speaks to CT on obedience, Heaven and Hell, and his My Hope campaign.Interview with Christianity Today. Christianity Today 5.10. 2013.