lauantai 9. marraskuuta 2019

Ateistien mielestä kristillisyyden rappio vaikuttaa kovasti yhteiskuntaan

Richard Dawkins. Kuva: David Shankbone CC BY 3.0.
Joel Kontinen

Jonathon van Maren kirjoittaa blogissaan ateistien muuttuneista ajatuksista:

Vain muutama vuosi sitten uusi ateistien armeija oli voimansa tunnossa. Monet, esimerkiksi Christopher Hitchens ja Richard Dawkins johtivat hyökkäystä kristinuskoa vastaan. Hitchens sanoi, että kristinusko pilaa kaiken.

He halusivat poistaa kristinuskon kokonaan.

Mutta kun nyt kristinusko on jo jäänyt länsimaissa monesti varjoon, jotkut ateistit ovat alkaneen luulla, että 1700-luvulla alkanut valistuksen aikakausi vaikutti myös kristinuskoon. Ja nyt emme voi Van Marenin mukaan enää uskoa, kuka on mies ja kuka on nainen.

Douglas Murray on huomannut, että meidän käsityksemme ihmisoikeuksista, kun se on perustuu juutalais-kristilliseen tradition, voi vain elää muutaman vuoden kristinuskon jälkeen – ja sen jälkeen jäämme synkkään pimeyteen.

Myös Suomessa suvivirsi-jupakka ja Päivi Räsäsen ajojahti kuuluvat tähän asiaan.

Dawkins on nyt muuttanut näkemystään. Muuan muassa Bill Maher ja Ayaan Hirsi Ali ovat myös jakaneet Dawkinsin näkemyksiä. Hän on sanonut, että Jumalan olemassaololla on vaikutus yhteiskuntaan. Hänen mukaansa se voi vähentää rikollisuutta.

Ja jos kristinusko korvataan islamilla, seuraukset ovat kammottavia.

Lähde:

Van Maren, Jonathon, 2019. Atheists sound the alarm: Decline of Christianity is seriously hurting society. Life Site News (4.11.).