tiistai 8. toukokuuta 2012

Suuryllätys evolutionisteille: “Neljä miljoonaa vuotta” vanhat bakteerit ovat vastustuskykyisiä antibiooteille
Alexander Fleming sai Nobelin palkinnon keksittyään penisilliinin. Monet uskovat, että bakteerit ovat kehittyneet vastustuskykyisiksi antibiooteille viimeksi kuluneiden 70 vuoden aikana, mutta viime vuosien tutkimukset osoittavat, että tämä ei pidä paikkaansa. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen


Evolutionistit väittävät monesti, että bakteerit ovat viime aikoina kehittyneet vastustuskykyisiksi antibiooteille. Heidän mukaansa tämä on osoitus käytännön evoluutiosta.

Todisteet kertovat vallan muuta.

Viime vuonna Vanessa D’ Costa ja kollegat julkaisivat Naturessa antibioottitutkimuksen. He totesivat, että antibioottiresistenssi on luonnonilmiö, jota esiintyi jo ennen antibioottien kliinistä käyttöä.

Hiljattain PloS ONE:ssa julkaistu tutkimus osoitti, että jo ällistyttävän vanhat bakteerit olivat vastustuskykyisiä antibiooteille.

On hyvä pitää mielessä, että penisilliiniä alettiin valmistaa vasta 1940-luvulla, mutta tutkijat löysivät antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja New Mexicossa sijaitsevasta luolasta, johon ihmiset eivät olleet menneet ”neljään miljoonaan” vuoteen.

Vaikka vuosimiljoonat ovat lähinnä uskon asia, uutta löytöä ei mitenkään voida selittää käytännön evoluutioksi.

Lähteet:

Antibiotic-Resistant Bacteria Found in Untouched Cave. Laboratory Equipment. 12. 4. 2012.

D’ Costa, Vanessa M. & al. 2011. Antibiotic resistance is ancient. Nature 477, 457–461.