lauantai 25. toukokuuta 2013

Eero Junkkaala: Raamattu ei kerro, milloin ja miten Jumala loi maailman


Gustave Doré: Valon luominen, public domain.
Joel Kontinen

Eero Junkkaala otti painokkaasti kantaa kansanedustaja Mika Niikon aloitteesta kipinän saaneeseen keskusteluun koulun evoluutio-opetuksesta. Junkkaala puolusti tapansa mukaan teististä evoluutiota, joka hänen mielestään on Jumalan käyttämä luomismenetelmä.

Raamattu kertoo, kuka loi maailman ja miksi, mutta ei kerro, milloin ja miten. Nämä jälkimmäiset kysymykset jäävät ihmisten tutkittaviksi", Junkkaala sanoo.

Tämä ei pidä paikkaansa. Voimme Raamatun sukuluetteloista laskea osapuilleen luomisen ajankohdan. Jeesus sanoi Markuksen evankeliumissa (10:6), että Jumala loi ihmisen alussa (eikä siis vasta 12 miljardin vuoden kuluttua alusta). Genesis myös kertoo, miten Jumala loi.

Emme voi sivuttaa Genesiksen selvää historiallista kerrontaa vetoamalla siihen, että se on runoutta tai muuta kuvaannollista ilmausta, koska se on selvästi historiaa.

Junkkaala pitää Nooan ajan vedenpaisumusta paikallisena Lähi-idän alueen tulvana. Tämä on ongelmallista, koska siitä on jäänyt selviä merkkejä kaikkialle maailmaan, esimerkiksi Australiaan, joka ei ole kovinkaan lähellä Mesopotamiaa.

Darvinistinen evoluutio on pyrkimys selittää kaiken olemassaolo ilman Jumalaa. Teistinen evoluutio pyrkii taas lisäämään Raamattuun jotain sellaista, mitä siellä ei ole. Raamatuntulkintamallina se on läpikotaisin surkea.

Evolutionisteilla ei ole vastausta havaintoihin, jotka selvästi kumoavat darvinismin perusteita. Timanttien ja hiilen radiohiili (C-14) ja dinosaurusten fossiilien pehmeät kudokset ja radiohiili jäävät tuottamaan heille painajaisia. Ja elävät fossiilit osoittavat, että muutos ei ole läheskään niin yleistä eläinkunnassa tai edes kasvikunnassa kuin darvinistit toivoisivat.


Lähde:

Junkkaala, Eero. 2013. Kreationismia kouluihin?
seurakuntalainen. fi (21.5.)