perjantai 23. elokuuta 2013

Yliluonnollisen kieltäminen on epätieteellistä

Sir Isaac Newton uskoi Raamatun olevan totta. Kuva Wikipediasta.

Joel Kontinen

Kun evolutionisti haluaa uskoa, että hänen ideologiansa toimii (ainakin paperilla), hän vetoaa siihen, että planeettamme on avoin järjestelmä.

Suljetussa järjestelmässä evoluutio olisi termodynamiikan toisen lain eli entropian lain mukaan mahdotonta. Kaikki pikemminkin rapistuu ja hajoaa kuin kehittyy paremmaksi. Niinpä evolutionisti vetoaa siihen, että maapallo on avoin järjestelmä. Planeettamme saa auringosta lisää energiaa, joten oliot voivat spontaanisti kehittyä turvautumalla darvinistisiin prosesseihin.

Oletus ei tietenkään pidä paikkaansa. Pelkkä lisäenergia ei aiheuta kehitystä.

Mutta silloin, kun on kysymys yliluonnollisesta, evolutionisti kiistää systeemimme avoimuuden. Hänen mukaansa ihme rikkoisi luonnonlakeja.

Evoluution maailmankuva on ehkä jopa fatalistisempi kuin islamin käsitys siitä, miksi asioita tapahtuu. Moni tunnettu ateisti kiistää esimerkiksi vapaan tahdon. Kaikki voidaan siis laittaa evoluution syyksi.

Tämä on äärimmäisen epätieteellistä. Niin historia kuin meidän oma aikamme osoittaa, että joskus ihmeitä tapahtuu. Me voimme sulkea niiltä silmämme, mutta yliluonnollista tapahtuu siitä huolimatta muuallakin kuin USA:ssa.

Otan esimerkin. Australiassa aivokirurgit sanoivat, että nelivuotias Matthias jäisi vihannekseksi eikä koskaan pystyisi puhumaan tai edes kävelemään, mutta sen jälkeen, kun evankelista John Mellor rukoili hänen puolestaan, poika alkoi kävellä.

Ihmeitä tapahtuu.

Lähde:

Sarfati, Jonathan. 2009. Why does science work at all? Creation 31(3):12–14.