maanantai 31. maaliskuuta 2014

Professori Matti Leisola: ”Evoluutio on naturalistin luomiskertomus”

Professori Leisolan kirjan nimi kertoo siitä, mitä hän ajattelee evoluutiosta.Joel Kontinen

Tuoreessa Ristin voitossa toimittaja Heikki Salmela esittelee Aalto-yliopiston bioprosessitekniikan emeritusprofessori Matti Leisolan ajattelua.

Toisin kuin avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja monet muut evoluutiopopulistit, Leisola tutki liki 40-vuotisella työurallaan juuri niitä ilmiöitä, joista hän puhuu ja joista hän evoluutioteorian selitysvoimaa moittii: entsyymien ja mikrobien ominaisuuksia ja niiden geneettistä muuttamista.

Tutkimustyönsä kautta Leisola tuli yhä skeptisemmäksi siitä, että evoluutioteorian sattumamekanismi voisi synnyttää evoluution edellyttämää uutta informaatiota. Päinvastoin. Kaikki biologisessa maailmassa näyttää suunnitellulta ja rappeutuvan
.”

Solun monimutkikkuus on hämmästyttänyt tutkijoita: ”Elimistö lukee geenejä kahteen suuntaan, ja informaatio on osin limittäistä. Samasta geenistä palasia yhdistelemällä solu voi tuottaa uusia viestejä. Soluista on löydetty täsmällisesti toisiinsa sopivia ’kokoonpanolinjoja’ ja ’koneita’, jotka sisältävät tarkasti toisiinsa sopivia liikkuvia osia. Tieteeseen on tullut uusi termikin, systeemibiologia.”

Darvinistinen evoluutio ei ennustanut tällaista. Kaikki näyttää suunnitellulta. Toisin kuin evolutionistit ovat väittäneet, perimässämme ei ole tarpeetonta roskaa.

Loogisin selitys on se, että kaikki elävät olennot on suunniteltu älykkäästi.

Professori Leisola sanoo: ”Luonnontieteilijöiden enemmistö pitää evoluutiota totena mutta ei ole itse perehtynyt siihen.” Lisäksi monet epäilevät darvinistisia prosesseja mutta eivät uskalla sanoa sitä julkisesti.
Lähde:

Salmela, Heikki. 2014. Ei mikään takinkääntäjä. Ristin Voitto 13/2014, 2–3. (27.3.)