torstai 27. maaliskuuta 2014

Skeptikko yrittää kääntää huomion pois suvivirrestä kritikoimalla Nooan arkkia

Nooan arkki oli suuri merikelpoinen laiva.Joel Kontinen

Helsinkiläisen vapaa-ajattelijan kantelusta syntynyt kohu suvivirrestä on herättänyt monenlaisia kannanottoja.

Toimittaja Lauri Miikulainen kirjoittaa Aamulehdessä: ”Sama luokanopettaja, jonka tehtävä on kylvää kriittisen ja tieteellisen ajattelun siemenet, opettaa toisella tunnilla tarinoita siitä, kuinka kaikki maailman eläinlajit mahtuivat Nooan arkkiin.”

Hänen aiheenaan on suvivirsi.

Voisi luulla, että Miikulainen yrittää kääntää huomion pois vapaa-ajattelijoiden suvaitsemattomuudesta ja halusta kieltää vapaa ajattelu.

Miikulainen on tehnyt kotitehtävänsä huonosti. Kriittinen ajattelu vieroittaa ihmisen evoluutioon perustuvasta maailmankatsomuksesta, jonka mukaan kaasut ja tähtipöly synnyttivät elämän elottomasta jo ennen kuin darvinistiset prosessit ehtivät käynnistyä.

Nooan arkki oli 150 metriä pitkä erittäin merikelpoinen laiva, jossa oli kolme kantta.

Suurin osa miljoonista eläinlajeista on pikkuruisia hyönteisiä, jotka mahtuvat hyvin pieneen tilaan. Nooan ei tarvinnut ottaa kaloja tai muita vesieläimiä mukaan, koska ne selvisivät tyrskyistä vedessä.

Evolutionistit ovat monesti paisutelleet lajien lukumäärää, koska he eivät ole huomanneet, että esimerkiksi dinosaurukset muuttuivat vanhetessaan. Suurin osa dinosauruksista oli yllättävän pieniä, ja T. rex ja isot kasvinsyöjädinosaurukset olivat nuorina pikkuisia, koska ne joidenkin matelijoiden tavoin kasvoivat koko ikänsä.

Genesis on historiaa. Evoluutio taas perustuu pitkälti tarinointiin.


Lähde:

Miikulainen, Lauri. 2014. Veisaa virsiä omalla ajallasi. Aamulehti 26.3., B20.