sunnuntai 24. elokuuta 2014

Gaza: Ruoka loppuu, mutta Hamasilla raketteja riittää

Hamasin ohjuksen jälkiä israelilaisessa päiväkodissa Beersebassa. Kuva: Avi Ohayon GPO, Flickr (Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license).


Joel Kontinen

Islamistisen järjestön hallitsemalla Gazan alueella on pulaa kaikesta muusta mutta aseita siellä näyttää riittävän”, toimittaja Kari Huoviala kirjoittaa tuoreessa Aamulehdessä.

Hamas tarvitsee raketteja enemmän kuin ruokaa. Se pyrkii aiheuttamaan tuhoa iskemällä siviilikohteisiin ja näin ärsyttämään Israelia, joka reagoi aiheuttamalla tuhoa Gazassa.

Hamasin ideologiassa raketit ovat ihmistä tärkeämpiä.

Hamas käyttää rahansa, tahtonsa ja taitonsa aseiden hankkimiseen keinolla millä tahansa. Gazan asukkaat se jättää oman onnensa varaan”, Aamulehti jatkaa.

Hamas tietää vallan hyvin, että länsimaiden media tulkitsee Gazan saarrosta aiheutuvan kärsimyksen ja puutteen Israelin syyksi:

Kyse on julmasta propagandasodasta. Hamas ei voi voittaa Israelia sotilaallisesti, mutta Gazan viattomien ihmisuhrien avulla se voi kääntää maailman mielipiteen Israelia vastaan.”

Siinä se on onnistunut liiankin hyvin. Ohjukset lähtevät matkaan esimerkiksi koulujen nurkilta. Toisin kuin Israelilla, Hamasilla ei näytä olevan lainkaan halua suojella siviilejä.

On tuskin liioiteltua sanoa, että sen ideologiassa propaganda on kaiken mitta.


Lähde:

Huoviala, Kari. 2014. Mistä Hamas saa rakettinsa? Aamulehti 24.8., B4.