maanantai 24. elokuuta 2015

Ovatko ihmiset superpetoja?


Harmaasusi. Kuva: Katerina Hlavata, Creative Commons (CC BY 2.0).Joel Kontinen

Tuore Sciencessä julkaistu artikkeli luonnehtii ihmistä superpedoksi tai supersaalistajaksi (super predator), joka horjuttaa planeettamme ekologista tasapainoa.

Tällainen tutkimus on mannaa radikaalille ympäristöliikkeelle, joka näkee ihmisen parasiittinä. Esimerkiksi Sir David Attenborough pitää ihmistä ruttotautina.

Kun amerikkalainen turisti haavoitti jousella Cecil-nimistä leijonaa kuolettavasti, hän sai tappouhkauksia. Kun kävi ilmi, että Planned Parenthood kävi kauppaa abortoitujen vauvojen ruumiinosilla, valtamedia kiinnitti enemmän huomiota tapaan, jolla näyttö saatiin (video, jossa näyttelijät esiintyivät ostajina), kuin siihen, miten järjestö oli valmis tekemään ruumiskaupalla rahaa.

Näyttää siltä, että radikaali ympäristöliike suosii kolmea tapaa, joilla vihreän aatteen kannattajat ehkä uskovat voivansa säilyttää planeettamme tuleville polville: abortti, eutanasia ja homoagenda eli avuttomat mestataan ja osalle uskotellaan, että suvun jatkaminen on hyödytöntä.

Radikaali ympäristöliike työntää lonkeroitaan joka puolelle. Kerron kirjassa Kenguruja, kakaduja ja eläviä fossiileja, miten törmäsin ilmiöön Townsvillen paikallislehdessä, jossa tuttuun tapaan verrattiin ihmistä miltei ruttotautiin.

Ilman Kristusta ihmiset hukkuvat ja vajoavat epätoivoon. Nyt on otollinen aika kertoa, mitä Jeesus on jo tehnyt heidän puolestaan.

(Voit tilata kengurukirjan kätevästi täältä. )


Lähde:

University of Victoria. 2015. The unique ecology of human predators. ScienceDaily. (20.8.).