tiistai 1. joulukuuta 2015

Tuulahdus Eedenistä venäläisessä eläinpuistossa: Tiikeri on vuohen paras ystävä


Oryxejä. Keniassa naarasleijona adoptoi kuusi oryxinvasaa vuonna 2002. Kuva: Ji-Elle, Creative Commons (CC BY-SA 3.0).
Joel Kontinen

Venäläisessä eläinpuistossa Amur-nimiselle tiikerille tuotiin elävä vuohi lounaaksi, mutta iso kissa ei suostunut syömään sitä. Eläimistä tuli sen sijaan kaverukset.

Vuohi ei näytä pelkäävän tiikeriä, joten eläintenhoitajat antoivat sille nimen Timur (’rauta’). Se on jossain määrin omaksunut johtajan roolin ja jopa nukkuu tiikerin luolassa, joten Amur saa tyytyä makailemaan kotinsa katolla.

Kaverukset käyvät yhdessä kävelyllä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun eläinkunnassa puhaltaa tuulahdus Eedenistä. Vuonna 2002 naarasleijona adoptoi keihäsantiloopin eli oryxin vasan Keniassa ja suojeli sitä pedoilta. Kun sen huomio herpaantui hetkeksi, urosleijona sieppasi antiloopinvauvan. Leijona adoptoi tämän jälkeen vielä viisi muuta pikkuoryxia, yksi toisensa jälkeen.

Hiljattain kissa adoptoi ankanpojat irlantilaisella farmilla.

Myös monet muut asiat muistuttavat meitä Eedenistä:

Petoeläimen näköiset eläimet eivät välttämättä ole petoja. Esimerkiksi panda saalistaa bambua ja jotkin lepakot hedelmiä. Myös hämähäkki voi tyytyä kasviksiin.

Ja kesyt eläimet muistuttavat meitä ajasta, jolloin kaikki oli sangen hyvää.


Lähde:

Steward, Will. 2015. The Billy makes friends with a tiger - no kidding! Goat who was put into a killer cat's lair as lunch survives after the two animals become friends instead. Mail Online (27.11.).