lauantai 7. heinäkuuta 2012

Vapaa-ajattelijan kummallinen logiikka: uskonnon puute takaa autuuden


Itä-Saksan johtajat rakensivat muurin estääkseen lännen taantumuksellisia turmelemasta tovereiden demokraattista paratiisia. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Tilastojen valossa näyttää siltä, että mitä maallistuneempi valtio, sitä demokraattisempi, hyvinvoivempi ja ympäristöystävällisempi se on,” vapaa-ajattelijaksi tunnustautuva maantieteilijä Veli-Pekka Tynkkynen väittää Aamulehdessä.

Tynkkysen väite on varsin huteralla pohjalla. Nykyisin saa hakemalla hakea Pohjois-Koreaa maallistuneempaa valtiota, mutta sitä voi olla vaikea luonnehtia demokraattiseksi, hyvinvoivaksi tai edes ympäristöystävälliseksi. Sama pätee myös entiseen Neuvostoliittoon, Itä-Saksaan, punakhmerien Demokraattiseen Kamputseaan tai vaikkapa Kiinan kansantasavaltaan.

Tynkkynen on aiemmin sanonut tietävänsä, että Raamattu ei sovi pikkulapsille, koska siinä on julmuutta, esimerkiksi Jeesus ristiinnaulitaan.

Tällä kertaa Tynkkynen toi oman kortensa kekoon keskustelussa, joka alun perin käsitteli koulun uskonnonopetusta, mutta joka kaikkien keskustelujen tavoin on jo ajat sitten ajautunut syrjäpoluille.Lähde:

Tynkkynen, Veli-Pekka. 2012. Kouluihin globaalia moraalia! Aamulehti 4.7., B12.