keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Sukupuolineutraali avioliitto: Aamulehti työntää lusikkansa soppaanJumala sääti jo alussa avioliiton ainoan hyväksyttävän mallin: yksi mies, yksi nainen.Joel Kontinen

Miksi kaksi toisiaan omasta tahdostaan rakastavaa täysi-ikäistä ja täysvaltaista ihmistä ei voi solmia avioliittoa tilanteessa, jossa se ei aiheuta haittaa eikä loukkaa ketään ulkopuolista?”

Näin Aamulehden pääkirjoituksen laatineet toimittajat työnsivät lusikkansa homoliittosoppaan.

Toimittajien kannattaisi miettiä, mitä äskettäin kuollut amerikkalainen kirurgi ja lastenlääkäri C. Everett Koop totesi jo 35 vuotta sitten: ”Monet ihmiset uskovat, että se, mikä on laillista, on oikein.”

Tohtori Koop puhui abortista, mutta sama pätenee myös sukupuolineutraaliin avioliittoon, joka kristillisestä perspektiivistä katsottuna on täysin väärin.

Syntiä ei laillistamalla voi muuttaa miksikään muuksi. Raamatun mukaan homous on yksiselitteisesti synti. Sitä ei voi tehdä hyväksyttäväksi käsitteitä muuttamalla.

Synnin laillistaminen vain rohkaisisi muitakin harjoittamaan syntiä, koska ”monet uskovat, että se, mikä on laillista, on oikein.”

Lähteet:

Avioliitto-oikeus tasavertaiseksi. Aamulehti 26.2. 2013, A2.

Medical Ethics and the Stewardship of Life. Christianity Today 25.2.2013.