keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kristinuskoa ei ole ilman luomisen teologiaaTurussa pohdittiin luomisen teologiaa. Kuva Tero Haapsaaren (oikealla) kokoelmasta.
Joel Kontinen

Minkä vuoksi vietämme muutaman päivän kuluttua kristikunnan suurinta juhlaa? Pääsiäisen tapahtuvat ovat historiaa. Jeesus kärsi ristillä, koska Aadam ja Eeva, ensimmäiset ihmiset, olivat rikkoneet Jumalan selvää käskyä.

Tero Haapsaari ja hänen kaverinsa Sami luennoivat Turun Raamattu puhuu -seurakunnassa luomisesta ja Raamatun historiasta.

Jeesus piti Genesiksessä kuvattua luomista totuutena, joten jos me emme hyväksy Raamatun näkemystä luomisesta, väitämme, että Jeesus valehteli.

Raamatun historia alkaa luomisesta. Vanhassa testamentissa syntiinlankeemus, vedenpaisumus ja Israelin kutsu olivat huomattavia merkkipaaluja. Uusi testamentti on Vanhan jatkumo. Jeesus, seurakunnan perustaminen, Jeesuksen takaisintulo ja kaiken ennallistaminen ovat Uuden testamentin kohokohtia.

Darvinistinen evoluutio ei sovi yhteen kristinuskon kanssa. Evoluutio ei edes toimi, koska mutaatiot (geneettiset virheet) eivät lisää organismien geneettistä informaatiota eivätkä siis vie evoluutiota eteenpäin.

Luomisen teologian luennot:
Tero Haapsaaren kotisivut