tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tuorein apinatarina: ”Ihminen on vaihtanut evoluution varrella hyvän lyhytkestoisen muistin kieleen”Aamulehden apinatarina ei oikein vakuuta. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Darvinistien apinatarinat eivät kaikesta päätellen ole vielä kuolleet sukupuuttoon. Aamulehden tiedetoimittaja Vesa Vanhalakka ilahdutti pitkästä aikaa lukijoita kirjoittamalla simpanssista, joka pitää tietokoneista ja kykenee muistamaan ruudulla välähtäviä numeroita paremmin kuin ihmiset.

Vanhalakka esittelee simpanssit miltei ihmisinä. Jutussa ei tietenkään viitata viime vuosien tutkimuksiin, jotka osoittavat, että ihminen ja simpanssi ovat geneettisesti paljon etäämpänä toisistaan kuin evolutionistit suostuvat myöntämään.

Sen sijaan Vanhalakka referoi simpanssitutkija Tetsuro Matsusawan ajatuksia siitä, miksi simpanssi muistaa hyvin:

Tetsuro Matsusawa uskoo simpanssin paremman muistin johtuvan siitä, että niille taito on ollut eloonjäämisen kannalta tärkeämpi kuin ihmiselle. Ihminen on vaihtanut evoluution varrella hyvän lyhytkestoisen muistin kieleen.”

Eli ihminen pystyy siis ohjaamaan evoluutiota? Miksi darvinistit silti väittävät, että luonnonvalinta on sokea eikä se pysty ennakoimaan tulevaisuutta?

Apinatarinoiden kiehtovin piirre on siinä, että ne ovat äärimmäisen epäuskottavia.


Lähde:

Vanhalakka, Vesa. 2013. Parempi kuin ihminen. Aamulehti 17.3. Sunnuntai, 14-15.