tiistai 24. syyskuuta 2013

Nairobin verilöyly, Chesterton ja Genesis

Nairobissa on välistä myös rauhallista. Kuva Wikipediasta (GNU Free Documentation License, Version 1.2).
Joel Kontinen


G. K. Chesterton (1874-1936) oli kuuluisa englantilainen kirjailija, joka puolusti Raamatun maailmankuvaa aikana, jolloin monet tunnetut ajattelijat olivat viehtyneet ateismista. Kun häneltä kerran kysyttiin, mikä maailmassa on vikana, hän sanoi: ”minä.”

Chesterton oli oivaltanut, että jokaisessa ihmisessä on pahuutta, joka on seuraus ihmisen synnillisestä luonnosta. Kain surmasi alussa Abelin, ja somalit jatkoivat tätä surullista perinnettä Nairobissa tappamalla ostoskeskuksessa raa’asti kymmeniä ihmisiä.

Vaikka syntiinlankeemuksen seurauksista kärsivässä maailmassa on paljon kauneutta, esimerkiksi Nairobin kukkaloisto ja kaupungin laidan eläimet, siinä on myös silkkaa pahuutta.

Kenian ja somalien välit ovat pitkään olleet kireät. Somalijoukot kävivät tuon tuostakin ryöstöretkillä Keniassa. Pohjois-Kenia oli vaarallista aluetta jo 1960-luvulla, jolloin maan päälehti Daily Nation monesti raportoi shiftoista, somalirosvoista, jotka hyökkäsivät autoilijoiden kimppuun.

Somalia on sittemmin vajonnut liki täydelliseen anarkiaan. Kenian johto sai pari vuotta sitten tarpeekseen turistien sieppauksista ja lähetti joukkoja pitämään al-Shabaabin kurissa.

Ahtaalle joutunut somalijärjestö noudatti Kainin strategiaa ja surmasi lähimmäisiään, veljiään ja sisariaan. Terroristit tekivät juuri sen, minkä Jumala oli ehdottomasti kieltänyt.

Islamissa ei valitettavasti tunneta Jumalan armoa käytännössä.