maanantai 2. syyskuuta 2013

Ja Jumala loi ihmisapinan (jos Eero Junkkaalaa on uskomista)

Eero Junkkaala uskoo, että Jumala käytti evoluutiota luomisessa.
Joel Kontinen


Aadam ja Eeva olivat oikeasti olemassa, mutta he olivat ihmisapinoiden jälkeläisiä. Syntiinlankeemus toi ihmiskuntaan pelkästään hengellisen kuoleman. Näin Eero Junkkaala uskoo. Eikä hän ole ainoa pappismies, joka uskoo näin.

Apostoli Paavali ei uskonut niin. Paavalin mukaan syntiinlankeemus toi fyysisen kuoleman. Jeesus uskoi, että ihminen luotiin alussa eikä vasta 13 miljardin vuoden kuluttua alusta niin kuin Junkkaala uskoo.

Vaikka Eero Junkkaalaa on pidetty (ainakin kohtalaisen) konservatiivisena kristillisenä ajattelijana, hänen näkemyksensä evoluutiosta on kaikkea muuta kuin perinteinen ja kristinuskon mukainen.

Uutuuskirjassaan Alussa Jumala loi. Luomisusko ja tieteellinen maailmankuva (Perussanoma 2013) Junkkaala yrittää todistella, miksi kristitty voi uskoa sekä luomiseen että evoluutioon.

Junkkaala myöntää, että hän ei ole luonnontieteen asiantuntija, mutta hän uskoo sen, mitä jotkut muut evolutionistit uskovat. Junkkaalan mukaan nuoren maan kreationismi

sotii sekä Jumalan luomakuntaa että Jumalan sanaa vastaan. Raamattu nimittäin ei ota kantaa tähän asiaan, ja siksi sillä ei maailman lyhyttä ikää tulisi perustella.”

Väite ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Raamatussa on monia sukuluetteloja, joista voidaan osapuilleen (joskaan ei aivan tarkasti) nähdä, miten vanha meidän maailmamme on.

Teistinen evoluutio on äärimmäisen epälooginen selitysmalli niin teologisesti kuin tieteellisestikin.

Se on sitä paitsi turha, koska niin monet painavat seikat puhuvat sitä vastaan.

Jumala loi ihmisen alussa, mutta ei Junkkaalan (tai Richard Dawkinsin) tarkoittamalla tavalla. Hän on kaikkivaltias ja luonnonlakien yläpuolella.

Hän loi kaiken sanallaan. Siihen ei tarvittu vuosimiljardeja.
Lähde:

Eero Junkkaalan blogi