keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Miksi lääkärit eivät usko evoluutioon? amerikkalainen kolumnisti ihmetteleeAnsioitunut kirurgi, tohtori Ben Carson ei usko darvinistiseen evoluutioon. Kuva: V. Aceveda, U.S. Air Force.
Joel Kontinen

Pacific Standardin kolumnisti Francie Diep päivittelee, miksi useat lääkärit eivät usko darvinistiseen evoluutioon.

Kehitysopin heikko kannatus näyttää olevan pysyvä darvinistinen trauma muuallakin kuin meillä Suomessa.

Diep mainitsee etenkin tohtori Ben Carsonin, joka on ilmoittautunut ehdokkaaksi USA:n ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Benjamin (Ben) Carson on USA:n tunnetuimpia ja arvostetuimpia neurokirurgeja. Lääketieteen tohtori Carson teki lääketieteen historiaa johtamalla leikkausryhmää, joka erotti päästään yhteen kasvaneet siamilaiset kaksoset 22 tuntia kestäneessä leikkauksessa vuonna 1987.

Tutkiessaan lääkäreiden uskomuksia Francie Diep sai selville, että monet heistä suhtautuvat kriittisesti evoluutioon. Esimerkiksi kirurgeilla ei ole mitään käyttöä evoluutiolle.

Tieteen historia tuntee monia lääkäreitä, jotka eivät pitäneet darvinistista evoluutiota ensinkään uskottavana. Lääketieteen uranuurtajista esimerkiksi Louis Pasteur ja Joseph Lister torjuivat evoluution.

Moni lääkäri tietää, että evoluutio on haitannut lääketieteen kehitystä. Darvinistit ovat nähneet meissä surkastumia ja muuta roskaa, jota ei todellisuudessa ole ollut olemassa.

Suomessakin on useita lääkäreitä, jotka eivät usko evoluutioon, esimerkiksi Pekka Reinikainen ja Mikko Tuuliranta.

Ihminen on rakennettu niin hienosti, että monet lääkärit eivät voi uskoa, että olemme sokean kellosepän aikaansaannoksia.


Lähde:

Diep, Francie. 2015. Why Do Some Doctors Reject Evolution? Pacific Standard (19.5.).