perjantai 17. heinäkuuta 2015

Zhenyuanlong suni: Vanha lentokyvytön lintu saa evolutionistit innostumaan - ja satuilemaan


Zhenyuanlong suni. Kuva: Junchang Lü ja Stephen L. Brusatte, Creative Commons.

Joel Kontinen

Monet evolutionistit uskovat, että linnut kehittyivät dinosauruksista. Vaikka tällainen muutos on biologisesti mahdotonta, he etsivät fossiileista vahvistusta uskomukselleen.

Yllättävän monet dinosaurukset olivat pieniä, ja koska evolutionisti uskoo niin kuin uskoo, hän toisinaan luokittelee linnun dinosaurukseksi ja dinosauruksen linnuksi.

Useat fossiililöydöt viittaavat siihen, että monet nykylinnut elivät samaan aikaan dinosaurusten kanssa, joten höyhenpeitteisten vanhojen lintujen ei pitäisi hämmästyttää meitä.

Koillis-Kiinasta löytynyt Zhenyuanlong suni on säilynyt poikkeuksellisen hyvin. Tutkijat arvioivat sen olleen ”125 miljoonan” vuoden ikäinen.

Dinosauruksen luusta löytynyt radiohiili tosin kumoaa tällaiset ajoitukset, mutta sitä mahdollisuutta sekulaarimedia ei halua edes ajatella.

Tutkijat uskovat, että höyhenpeitteisen Zhenyuanlongin häntä tai pyrstö oli paljon pidempi kuin mitä on säilynyt.

Edinburghin yliopiston tutkija Steve Brusatte sanoo, että Zhenyuanlong ”näytti aivan linnulta. Se oli aivan kuin emu, kalkkuna tai suurikokoinen kana.”

Emu ei ole kovin lintumainen, mutta me emme siitä huolimatta pitäisi emua dinosauruksena.

Media uutisoi, että Zhenyuanlong todistaa, että velociraptor oli ”kuin pörröinen, höyhenpeitteinen villakoira.” Tämä on silkkaa satuilua ja perustuu oletettuun sukulaisuuteen.

Samanlaisen harhaanjohtavan logiikan mukaan ihminen on vain alaston apina, vaikka suunnaton älyllinen ja geneettinen kuilu erottaa meidät kaikista muista maapallon olennoista.

Media ei ole huomannut kertoa meille, että tämä fossiili on jähmettynyt tyypilliseen kuolinasentoon, pää kallistunut taaksepäin.

Tämän asennon tiedetään johtuvan hapenpuutteesta. Näyttäisi siltä, että valtavat vesimassat ovat tukahduttaneet sen ja sitten riepotelleet sitä.

Suurin osa fossiileista lienee peräisin Nooan ajan vedenpaisumuksesta. Nopea tuho takasi myös sen, että fossiilit säilyivät hyvin.

Lähteet:

Geggel, Laura. 2015. Velociraptor's Cousin Flaunted Fabulous Feathers, Tiny Arms. Live Science (16.7.).

YLE uutiset. 2015. Velociraptor olikin "kuin pörröinen, höyhenpeitteinen villakoira helvetistä". (16.7.).