sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Tieteisuskova haluaa kumota kuoleman ja herättää vainajat henkiin

Kaikkialla maailmassa on muistutuksia elämän katoavuudesta. Kuva Kreetalta.
Joel Kontinen


Kuolema ei jaksa innostaa muita kuin niitä, jotka harrastavat dekkareita tai räjäyttelevät siviilejä ja muita ihmisiä tai niitä, jotka intoilevat eutanasian puolesta.

Moni haluaa viipyä syntiin langenneessa maailmassamme mahdollisimman pitkään.

Teknologia näyttäisi tarjoavan siihen mahdollisuuden.

Tuore New Scientist esittelee useassa artikkelissa amerikkalaisen kryonikkayrityksen Alcor Life Extension Foundationin. Kyoniikka eli syväjäädytys on jo ajat sitten levinnyt tieteiskirjallisuudesta liike-elämään.

Ja dollarit valuvat alan yritysten pankkitileille.

Alcorin asiakas voi sopia, että hänen ruumiinsa (tai vaikkapa vain hänen päänsä) syväjäädytetään, kun hän on kuollut. Toiveena on herättää hänet henkiin, jos ja kun lääketiede joskus tulevaisuudessa keksii parannuskeinon tautiin, joka hänet niitti.

Tieteisuskovat toivovat, että tiede edistyisi niin pitkälle, että lääkityistä osista voitaisiin aikanaan kyhätä kokoon elävä yksilö.

Tämä on ylösnousemuksen sekulaarinen versio.

Myös Suomessa on toimiva kryoniikkaseura.

Myös transhumanismi pyrkii kumoamaan kuoleman. Siinä hyödynnetään huipputeknologiaa ja esimerkiksi ladataan ihmisen muisti tietokoneelle.

Elämä ei tosin silläkään keinolla voi säilyä ikuisesti.

Kuolema tuli ihmisten maailmaan sen jälkeen, kun Aadam ja Eeva karkotettiin Eedenistä. Raamatun mukaan se on peruuttamaton. Kukaan ei voi välttää sitä.

Vaikka Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista, koitti päivä, jolloin tämä kuoli toistamiseen.

On vain yksi keino elää ikuisesti. Se ei ole tieteisusko vaan raamatullinen usko. Kun Lasarus oli kuollut, Jeesus sanoi Martalle (vainajan sisarelle): "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.” (Joh. 11:25).

Lähde:

Thomson, Helen. 2016. I want to put your death on ice so that you can live again. New Scientist (29.6.).