maanantai 15. heinäkuuta 2019

Microraptor söi liskon hengiltä

Kuva: Durbed, CC BY-SA 3.0.
Joel Kontinen

Nykyisin meillä on sudenkorentoja, joissa on neljä siipeä ja ne lentävät. Kiinasta on löydetty Microraptorin fossiili, jossa on neljä siipeä, ja jonka siivet osoittavat, että se oli taitava lentäjä.

Myöhemmin on käynyt ilmi, että sen hilse ei ole kehittynyt 125 miljoonaa vuoteen.

Jos eläin on villikalkkunan kokoinen, ja sillä on nykylinnun asymmetriset sulat, ja se on evolutionistien mielestä höyhenpeitteinen dinosaurus, etenkin jos se on vähintään ”100 miljoonaa vuotta” vanha ja kaivettu esiin Kiinassa.

Näin Science kertoo tarinan microraptorista:

"Nykyinen maailma on ”koira syö koiran”- maailma, mutta evolutionistien mukaan kauan ennen kuin koirat koskaan kävivät maapallolla, olisi oikeudenmukaista kutsua sitä ”matelija (siis lintu) syö matelijan” -maailmaksi. Current Biology -julkaisun mukaan tutkijat ovat löytäneet mikroptorin fossiilin, jolla oli neljä siipeä, jonka vatsassa tuntemattoman liskolajin jäännöksiä.

Current Biologyn mukaan Liskoilla oli ”epätavallisia, hyvin toisistaan erottuvia hampaita toisin kuin millään muulla tässä Kiinan osassa”, Newsweek kertoo.

Uusi lisko-laji, Indrasaurus wangi, on nimetty kiinalaiselle paleontologille Wang Yuanille ja Indralle, joka on Vedic-jumala, jonka legendan mukaan lohikäärme nieli.

120 miljoonan vuoden ikäinen näyte näyttää olevan nielty kokonaisuudessaan ilman etukäteen pureskelua tai silpomista. Tämä on neljäs mikroraptorin fossiili, joka sisältää säilynyttä mahalaukun sisältöä ja ensimmäisiä dokumentoituja liskoja osana ruokavaliotaan. Löydöksessä vahvistetaan aiemmat tutkimukset, jotka osoittivat, että mikroraptori oli opportunistinen syöjä, joka söi myös kaloja, lintuja ja nisäkkäitä
."

Dinosaurukset tappoivan tosiaan, ja muut maaeläimet tappoivat dinosauruksia. Tämä ilmeisesti pääsi vaikuttamaan ainakin yhteen lintuun.

Lähde:

Galvis, Sabine. 2019. Bizarre dino fossil reveals a lizard swallowed whole. Science (11.7).