keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Noin 200 000 henkilöä on tulossa sieppamaan ufonauttien tietoja Area 51:sta.

Alueelle ei pääse. Kuva: X51 CC BY-SA 3.0.

Joel KontinenFacebook järjestää tapahtuman, jossa rynnätään Nevadan surullisenkuuluisaan Area 51:een syyskuussa tänä vuonna.

Tapahtuman nimi on "Storm Area 51, he eivät voi pysäyttää meitä kaikkia". Suunnitelman mukaan ufonauttien metsästäjien armeija tapaa lähellä salaista ilmavoimien tukikohtaa syyskuun 20. päivänä, koordinoi suunnitelman hyökkäyksestä ja sitten hyökkää alueelle tarkoituksena etsiä vangittuja ufonautteja. Tapahtuma edellyttää yliluonnollisen nopeaa toimintaa – ”nopeammin kuin vartijoiden luodit voivat lentää” - mutta on sen arvoista nähdä ne ufonautit.

Tähän mennessä lähes 200 000 Facebook-käyttäjää on allekirjoittanut osallistumisensa ja toinen 200 000 "kiinnostunut" asiasta.

Tämä tapahtuma on tietenkin vitsi. Alue 51, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Las Vegasista luoteeseen, on massiivinen huippuluokan sotilaallinen laitos, jossa on valtavat aidat, tutkat ja voimakkaasti aseistettu yksityisarmeja. Yli 60 vuoden toiminnan jälkeen alue on edelleen suljettu. Se on kiehtonut kaikenlaisia skeptikkoja ja salaliittoteoristeja vuosikymmeniä. Alue on valtava: se kattaa yhteensä 1,2 miljoonaa hehtaaria ja 12 950 neliökilometriä rajoitettua ilmatilaa. Se on osa Nevadan testaus- ja harjoittelualuetta (NTTR), joka liittyy Nellisin ilmavoimien tukikohtaan. Ilmavoimien mukaan se on suurin yhdistetty ilma- ja maa-alue rauhanturvaoperaatioille vapaassa maailmassa.

Koska ilmavoimien perustama toiminta alkoi jo vuonna 1955, Area 51 on isännöinyt satoja ydinaseiden testejä ja on toiminut koulutus- ja testauspaikkana kaikentyyppisille salaisille lentokoneille. Jos uskot suosituimman salaliittoteorian, yksi näistä lentokoneista voi olla ufo, joka putosi Roswelliin New Mexicoissa 1940-luvun lopulla. USA: n sotilas väitti, että salaperäinen esine oli ilmapallo (vuoden 1994 ilmavoimien raportti vahvisti tämän olevan totta – vaikkakin ilmapallon huipulla oli laite, joka on suunniteltu havaitsemaan kauaskantavat ydinvoimat.

Salaliiton teoreetikot korostivat kuitenkin, että hylky oli todellakin avaruusalus, joka oli myöhemmin kuljetettu alueelle 51 hajoitettavaksi, tutkittavaksi ja koottavaksi ennalleen. Tämä teoria sai vetoa 1980-luvulla, kun mies, joka väitti työskentelevänsä Area 51: ssä, kertoi tiedotusvälineille, että hän oli todella nähnyt tiedemiehet tutkimassa alusta.

Tämä mies osoittautui valehtelijaksi, joka ei koskaan jalallaankaan ollut astunut aluelle (hän valehteli myös koulutuksensa ja aikaisemmat työpaikkansa); mutta hänen tarinansa saivat tarpeeksi huomiota. Area 51:llä oli uusi pysyvä maine: se oli hirveä paikka autiomaassa, jossa tiedemiehet saattavat vangita ufonautteja.

Salaperäisen aavikkopaikan viehätys on kiistaton. Joten, mitä tapahtuu, jos yrität tunkeutua alueelle 51 ja vapauttaa sen sisältämät ufonautit? Todennäköisesti asepukuihin pukeutunut aseistetut vartijat pysäyttävät aloittelijat. Kaksi seikkailijaa on tämän kokenut vuonna 2016 yrittäessään hiipiä takaportista alueelle.

Alueen ympärille kiinnitettyjen ilmoitusten mukaan nämä yksityisarmeijan sotilaat saavat tervehtiä tunkeutujia kuolettavalla voimalla - mutta jos alueelle tunkeutuminen tapahtui vahingossa, rikolliset tuomitaan todennäköisesti maksamaan kohtalaiset sakot. Kun maastoauto, joka oli täynnä turisteja, ajoi vahingossa kielletylle alueelle muutama vuosi sitten, kuljettaja ja neljä matkustajaa rangaistiin 650 dollarin sakolla. Matkustajat saivat lopulta sakkonsa anteeksi, mutta kuljettaja joutui maksamaan ja häntä kiellettiin johtamasta retkiä alueella useita vuosia.

Ufoja on nähnyt mm. Iso-Britanniassa.

Ufot-havainnoilla näyttäisi olevan kytköksiä tieteisuskoon, evoluutioon, new ageen ja okkultismiin.


Lähde:

Specktor, Brandon. 2019. Nearly 200K People Have Signed Up to Steal Alien Secrets from Area 51 in Late-Summer Raid. Live Science (9 July).