perjantai 25. joulukuuta 2009

Unescon tiedelehti tulkitsee Nooan ajan vedenpaisumuksen paikalliseksi tulvaksiNooan arkki oli huomattavasti suurempi kuin tämä espanjalaisten käsityöläisten rakentama malli. Katso arkin oikeat mittasuhteet esimerkiksi tästä.Joel Kontinen

Ulrike Guérin ja Katrin Köller nostivat hiljattain esiin Mustanmeren paikallisen tulvan mahdollisena Nooan ajan vedenpaisumustradition lähteenä kirjoittaessaan maapallon merenalaisista aarteista UNESCOn tiedejulkaisussa A World of Science.

Guérinin ja Köllerin mukaan 7500 vuotta sitten Mustanmeren pinta oli 100 metriä alempana kuin Bosporinsalmi. Ilmaston lämpeneminen sai jäätiköt sulamaan ja nostamaan Välimeren pintaa, kunnes Bosporinsalmen luontainen pato rikkoutui ja vesi syöksyi sen lävitse.

He päättelevät tämän siitä, että Mustanmeren aiemmasta pinnasta on merkkejä 17 metriä nykyistä pintaa alempana.

Guérinin ja Köllerin hypoteesi ei ole uusi. Kymmenisen vuotta siiten National Geographic rahoitti tutkimusta, jonka tarkoituksena oli osoittaa Mustanmeren jääkautisen tulvan yhteys Nooan ajan vedenpaisumukseen. NG palkkasi Titanicin hylyn löytäjän Robert Ballardin johtamaan tutkimusta.

Tohtori Tas Walker arvioi näitä spekulaatioita jo vuonna 2000. Hän osoitti, että mitkään paikallisen tulvan yksityiskohdat eivät täsmää globaalisen vedenpaisumuksen tietoihin.

Nooan ajan tulotulva oli globaalinen myllerrys, joka hävitti kaikki arkin ulkopuolelle jääneet ihmiset ja maaeläimet.

Mustanmeren tulva taas oli jääkautta seurannut pienehkö katastrofi, jonka ajoituksessa ei ole otettu huomioon sitä, että globaali vedenpaisumus muutti ilmakehän 14C/12C –suhdetta, kun valtavat määrät kasvillisuutta jäivät veden alle. Näin ollen hiili-14 lukemat ovat järjestään liian suuria.
Lähteet:

Guérin, Ulrike ja Katrin Köller. 2009. Of Shipwrecks, lost worlds and grave robbers. A World of Science 7 (2): 19-23,

Walker, Tas. 2000. The Black Sea flood Definitely not the Flood of Noah. Journal of Creation 14 (1): 40-44. http://creation.com/the-black-sea-flood