lauantai 27. huhtikuuta 2013

Maailman arvostetuin tiedelehti kritikoi Richard Dawkinsin tapaa vaieta ihmisen biologian hienouksistaRichard Dawkins kuvailee ihmisen biologiaa harhaanjohtavasti, ainakin Naturen kolumnistin mukaan. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Francis Crick ja James Watson selvittivät DNA:n rakenteen 60 vuotta sitten. Sen kunniaksi esimerkiksi Nature kartoittaa geenitutkimuksen nykytilannetta.

Ihmisen biologia on osoittautunut huomattavasti mutkikkaammaksi kuin mitä evoluution popularisoijat ovat valmiita tunnustamaan. Monet heistä eivät uskalla myöntää tietämättömyyttään eivätkä sitä, että he tarjoavat virheellisen kuvan genetiikasta.

Tieteessä keskustellaan ja jopa väitellään kiivaasti darvinististen mekanistien tehottomuudesta, mutta suuri yleisö ei saa kuulla siitä, koska evolutionistit pelkäävät, että yksinkertaisen kuvan murtuminen lisää evoluutiokritiikkiä.

Naturen kolumnisti Philip Ball mainitsee Richard Dawkinsin, joka vielä viime vuonna väitti geeniä darvinistisen valinnan yksiköksi. Todellisuus on paljon mutkikkaampi, koska ”valintaa tapahtuu biologisen hierarkian kaikilla tasoilla.”

Itsekäs geeni on toisin sanoen myytti.

Ballin mukaan biologia on mutkikasta, ja tutkijoiden pitäisi uskaltaa myöntää se sen sijaan, että he tarjoaisivat vanhentuneita käsityksiä.Lähde:

Ball, Philip. 2013. DNA: Celebrate the unknowns. Nature: 496, 419–420. (25.4.).