sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Desmond Tutu vauhdissa: ”Menen mieluummin helvettiin kuin palvon homovastaista Jumalaa”

Desmond Tutu on kehittänyt oman versionsa Raamatun opetuksista. Kuva: Dale Frost, Flikr. (Creative Commons Attribution 2.0 Generic license).

Joel Kontinen

Nobelisti ja entinen arkkipiispa Desmond Tutu on vuosien saatossa ottanut kantaa miltei kaikkeen mahdolliseen. Hän on esimerkiksi verrannut Israelin politiikkaa Etelä-Afrikassa vallinneeseen rotuerotteluun. Hän on myös puhunut homoseksuaalisuuden hyväksymisen puolesta varsin aggressiivisesti.

81-vuotias Tutu puhui äskettäin Kapkaupungissa homojen oikeuksia tukevassa kampanjassa ja sanoi, että hän ei voisi palvoa homovastaista Jumalaa.

Tutu myös totesi, että hän taivaan sijasta menisi mieluummin ”siihen toiseen paikkaan” kuin palvoisi ”homovastaista Jumalaa.”

Desmond Tutu on kaikesta päätellen kehittänyt oman versionsa Raamatun opetuksista. Vaikka Raamattu puhuu paljon armosta, se myös osoittaa, että Jumala on pyhä ja vanhurskas. Me emme voi itse ratkaista sitä, mikä Hänelle kelpaa ja mikä ei.

Jumala on ilmaissut tahtonsa Sanassaan. Homoseksuaalisuus on Raamatun mukaan synti. Edistämällä syntiä Desmond Tutu kapinoi Jumalaa vastaan (niin kuin muutkin sudet, jotka esiintyvät lammasten vaatteissa.)


Lähde:

Nurminen, Jussi. 2013. Desmond Tutu: Menen mieluummin helvettiin kuin palvon homovastaista Jumalaa. Yle uutiset (26.7.)