tiistai 22. huhtikuuta 2014

Itellan antisemitistinen postimerkki loukkaa holokaustin uhreja yhdistämällä natsiupseerin lakin ja Daavidin tähden

Toukokuussa 1944 nämä puolanjuutalaiset lähetettiin Auschwitzin kuolemanleirille. Heillä on sama Daavid tähti vaatteissaan kuin Itellan tulevassa postimerkissä. Kuva: Bundesarchiv, Bild 183-N0827-318 / CC-BY-SA, Wikipedia.Joel Kontinen


Itellan postimerkkeilijät eivät joko tunne historiaa tai eivät välitä siitä. He liittävät suunnitellussa Tom of Finland -merkissä natsiajan saksalaisupseerin lakkiin kokardiksi Daavidin tähden.

Hitlerin Saksassa jokaisen juutalaisen tuli sakkojen uhalla pitää tätä keltaista tähteä näkyvillä vaatteissaan.

Suomessa jaksetaan kohista siitä, saako suvivirttä laulaa koulun päätösjuhlassa. Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen olisi halunnut kieltää sen uskonnon harjoittamisena.

Suvivirsi ärsyttää vain vapaa-ajattelijoita, jotka haluavat kieltää kaiken, mikä vähänkin vivahtaa muihin uskontoihin kuin naturalistiseen humanismiin tai ateismiin.

Mutta kun joku oikeasti loukkaa juutalaisia, Puumalainen ja monet muut vaikenevat kuin muuri.

Itellan postimerkkiväen pitäisi tietää, että juuri ne koppalakit, joita he mainostavat, veivät miljoonia Daavidin tähdellä merkittyjä Euroopan juutalaisia kaasukammioihin.

Itella vetoaa siihen, että Tom of Finland ”hyödynsi alakulttuureille tyypillistä itseironiaa ja huumoria”, mutta holokaustista oli huumori kaukana. Kuusi miljoonaa juutalaista ei palannut koskaan keskitysleireiltä.

Itellan postimerkkeilijät tuskin pystyisivät loukkaamaan juutalaisia ystäviämme pahemmin.

Lähde:

Tom of Finland saa syyskuussa omat postimerkit. Itella. 13.4.2014.