keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Kuoleman kulttuurin kammottavat seuraukset Isossa-Britanniassa: Entinen opettaja kyllästyi some-maailmaan ja haki eutanasiaa Sveitsistä. Toinen opettaja uhkasi lähettää juutalaistytön kaasukammioon

Jean Fouquet: Kuolema viikatemiehenä (1460). Kuva Wikipediasta.


Joel Kontinen

Daily Mail on julkaissut pääsiäisen alla kaksi juttua, jotka saavat Ison-Britannian näyttämään kaikelta muulta kuin sivistysvaltiolta.

Ensin 89-vuotias entinen kuvaamataiteen opettaja ilmoitti kyllästyneensä elämään some-yhteiskunnassa, josta todelliset ihmissuhteet loistavat poissaolollaan. Lisäksi väestönkasvu ja ympäristön saastuminen masensivat häntä. Hän kertoi vain etunimensä (Anne) ennen kuin lähti Sveitsiin eutanasiaklinikkaan, jossa hän kuoli lääkkeiden yliannostukseen 27.3.

Vaikka hänen terveytensä oli iän myötä heikentynyt, hän ei ollut vammainen eikä parantumattomasti sairas.

Sitten pohjoislontoolaisen eliittikoulun opettaja uhkasi lähettää 17-vuotiaan juutalaistytön kaasukammioon, koska tämä oli etuillut ruokajonossa. Tyttö on lehden mukaan hyvin ahdistunut.

Kristillisten arvojen hylkääminen tuo mukanaan kärsimystä. Myös eutanasian suosijoiden kannattaisi muistaa, että kuoleman kulttuurilla on äärimmäisiä seurauksia, joista ei kannata vääntää huonoja vitsejä.

Lähteet:

Delgado, Martin. 2014. 'Go to the back of the queue... or I'll send you to one of your gas chambers': What teacher at top school told distraught Jewish girl. Daily Mail (13.4.)

Ellicott, Claire. 2014. Teacher died at Dignitas because she couldn't bear modern life: Healthy spinster's despair at fast food, email and lack of humanity. Daily Mail (6.4.)