lauantai 6. joulukuuta 2014

Varhaisin koru horjuttaa uskoa apinaihmisiinTurkana Boy on tunnetuin H. erectus.Joel Kontinen

Evolutionistit ovat ihmeissään. Vasta H. sapiensin piti osata tehdä taidetta. Jo aiemmin selvisi, että neandertalilaiset käyttivät koruja ja kokeilivat abstraktia taidetta.

Äskettäin Nature julkaisi raportin taiteesta, jonka tekijäksi arvellaan H. erectusta.

Löydöllä on pitkä historia. 1890-luvulla hollantilainen paleontologi Eugène Dubois keräsi Jaavalla simpukoita ja löysi osan H. erectuksen pääkallosta. Simpukat unohtuivat museossa laatikkoon, kunnes biologi Josephine Joordens (tai hänen avustajansa) huomasi, että niissä oli pienenpieniä reikiä.

Tutkijat tarkastelivat niitä mikroskoopilla. Kävi ilmi, että rei’itys oli tarkoituksellista. He ajoittivat simpukoihin tarttuneita hiekanjyviä ja saivat tulokseksi 500 000 vuotta.

Tulos on kiusallinen teistisen evoluution ja progressiivisen luomisen kannattajille. He pitävät H. erectusta sieluttomana apinaihmisenä, mutta nyt heidän täytyy hyväksyä se, että nämä siitä huolimatta kykenivät käyttämään työkalua, jolla saa tehtyä pientä symmetristä rei’itystä.

Meidän ei pitäisi hämmästyä tällaisesta löydöstä. H. erectus oli ihminen, Aadamin jälkeläinen niin kuin mekin. Iänmääritys on pitkälti aikamoista arpapeliä.

Genesis kertoo meille ihmiskunnan alun todellisen historian.


Lähde:

Callaway, Ewen. 2014. Homo erectus made world's oldest doodle 500,000 years ago. Nature news (3.12.)