torstai 22. tammikuuta 2015

Kuoleman kulttuurin kammottavat seuraukset: eutanasiaklinikka surmasi tinnituksesta kärsivän naisen


Hugo Simberg: Kuoleman puutarha. Kuva: Matti Paavola, Wikipedia.
Joel Kontinen

Eutanasiasta voi olla kammottavia seurauksia. Äskettäin hollantilainen klinikka auttoi kroonisesta tinnituksesta eli korvien soimisesta kärsinyttä 47-vuotiasta naista päättämään päivänsä.

Riippumaton komissio, jonka tehtävänä on valvoa, miten eutanasialakeja noudatetaan, antoi tälle Haagissa toimivalle klinikalle huomautuksen ja sanoi, että Gaby Olthuisille olisi pitänyt tarjota enemmän psykiatrisia tutkimuksia.

Kaksi vuotta toiminut klinikka on ”toteuttanut 250 eutanasiapyyntöä” eli surmannut 250 ihmistä. Viime vuonna se sai huomautuksen autettuaan vanhaa naista, joka ei halunnut mennä hoitokotiin, tekemään lopullisen ratkaisun. Sitä huomautettiin myös vanhahkon psykiatrisen potilaan eutanasiasta.

Eutanasia on ollut sallittua Alankomaissa vuodesta 2002 lähtien sietämättömistä kivuista kärsiville potilaille. Lain mukaan ehtojen tulee olla tiukkoja ja kahden lääkärin tulee hyväksyä jokainen eutanasiapäätös.

Sietämätön ja parantumaton eivät kuitenkaan ole absoluuttisia määreitä.

Avustetusta kuolemasta on tullut erittäin kannattava liikeidea joillekin kuoleman klinikoille.

Valitettavasti bisness voittaa Mooseksen aivan liian usein. Kuoleman kulttuurissa ei ole tilaa kristillisille arvoille ja elämän puolustamiselle.

Vuorisaarnan sijasta arvoja mitataan darvinistisilla kriteereillä.


Lähde:

Euthanasia clinic criticised for helping woman with severe tinnitus to die. Dutch News 19.1. 2015.