sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Aivojen koko ei todista evoluutiosta


Luonnonhistorialliset museot markkinoivat evoluutiota vanhoilla kalloilla.


Joel Kontinen

Koulukirjat käyttävät aivojen tilavuuden kasvua todisteena evoluutiosta esimerkiksi piirtämällä samaan kuvaan etelänapinan (Australopithecus), H. erectuksen ja nykyihmisen kallon ja osoittamalla niiden erot.

Mutta kuten seuraava katkelma uutuuskirjastani Kenguruja, kakaduja ja eläviä fossiileja kertoo, tällainen todistelu johtaa harhaan:

”Aivotutkija Peter Line ruoti evoluution käsitystä ihmisen oletetuista apinamaisista esi-isistä. Evolutionistit panevat paljon painoa aivojen koolle. Hän sanoi, että aivojen tilavuus on huono mittari, koska niiden koko voi vaihdella suuresti. Nobelisti Anatole Francen aivojen tilavuus oli vain 1100 kuutiosenttiä, kun taas Leo Tolstoin aivot olivat 2000 kuutiosenttiä.

Lucy eli Australopithecus afarensis on suunniteltu elämään puissa. Oletetulla isoäidillämme oli puissa kiipeilevän apinan kädet ja jalat. Homo erectus sitä vastoin on selvästi ihmismäinen, ja Tolkienin fantasiakertomusista nimensä saanut hobitti eli Floresin ihminen (Homo floresiensis) saattoi olla mikrokefaliasta eli pienipäisyydestä kärsinyt H. erectus. Jotkut ovat ehdottaneet, että hobitit kärsivät kretinismistä, joka johtui jodin puutteesta. Kretinismi eli lyhytkasvuisuus on edelleenkin varsin yleistä Indonesiassa, myös Floresin lähellä sijaitsevalla Balin saarella.”

Voit tilata kirjaani täältä (20 euroa + postikulut).