lauantai 18. huhtikuuta 2015

Evolutionistin ongelma: suunnittelu näkyy kivityökaluissa mutta ei DNA:ssa tai solussa

Evolutionisti näkee tässä merkkejä älykkyydestä, mutta hän kiistää, että esimerkiksi DNA tai solu on suunnittelun tulos.


Joel Kontinen

Science raportoi tällä viikolla vanhimmista kivityökaluista. Tutkijat arvioivat, että Pohjois-Kenian Turkanajärven alueelta löytyneet esineet ovat 700 000 vuotta vanhempia kuin edellisen vanhuusennätyksen haltijat.

Kaikki vanhenee pikavauhtia. Myös ihmissuku on viime viikkoina vanhentunut ainakin 400 000 vuotta, jos evoluutioon on uskomista.

On tokin hyvä muistaa, että evolutionistit eivät yleensä ajoita kalloja vaan esimerkiksi niiden lähistöllä olevia kallioita, ja iänmääritysmenetelmissä on oleellisia puutteita. Ne mittaavat tarkasti, mutta eivät välttämättä oikein.

Jotkut uskovat, että Turkanajärven työkalujen tekijä oli australopithecus eli etelänapina, koska ”3,3 miljoonaa vuotta” sitten sokeat naturalistiset prosessit eivät olleet vielä ehtineet luoda kahdella jalalla kävelevää ihmistä.

Ongelmista ei ole pulaa. Lucyn (A. afarensis) kädet olivat puissa viihtyvän ja oksilla roikkuvan apinat käyrät kädet, joilla ei tehdä suuria keksintöjä. Ja isoäitimme jäämistöön on kaiken kukkuraksi eksynyt paviaanin luu.

Kukka on selvempi todiste suunnittelusta kuin kukkamaljakko. Mutta evolutionisti ei ajattele tällä tavoin. Hänen maailmankuvansa ohjaa hänen tulkintojaan: hän näkee suunnittelun kivityökalussa, mutta ei DNA:ssa tai solussa, vaikka jokainen meistä on täynnä nerokkaita nanokoneita.


Lähde:

Balter, Michael. 2015. World’s oldest stone tools discovered in Kenya. Science (14.4.).