perjantai 25. syyskuuta 2015

Uskovatko kreationistit salaliittoteorioita?


Apollo 15 astronautti David R. Scott kuussa. Kuva: James B. Irwin, NASA.Joel Kontinen

Salaliittoteorioista ei ole puutetta. Jotkut vapaa-ajattelijat uskovat, että kristityt pyrkivät syrjäyttämään kehitysopin kouluopetuksessa ja korvaamaan sen luomisopilla. Väite on tuulesta temmattu, mutta siitä huolimatta se elää edelleen sitkeästi.

Monet uskovat, että NASA:n kuukuvat filmattiin studiossa. Toiset sanovat, että ihminen ei ole koskaan käynyt kuussa. Kreationistit tuskin uskovat tällaiseen, koska Apollo-kuuohjelman isä Wernher von Braun ja esimerkiksi astronautti James Irwin olivat kreationisteja.

Tämä syksy on ollut salaliittoteorioiden kultakautta. Jade Helm -sotaharjoitusten piti tuoda sotalait USA:han syyskuun puoliväliin mennessä, pörssin piti romahtaa samoihin aikoihin ja asteroidin iskeytyä Atlanttiin ja synnyttää jättimäinen tsunami. Verikuiden piti ennakoida suuria dramaattisia muutoksia.

Näitä riittää.

Salaliittoteorioiden kehittäjät saattavat vilpittömästi uskoa juttuihinsa, mutta he voivat olla vilpittömästi väärässä.

Miten kristityn tulisi suhtautua tällaisiin sensaatiohakuisiin odotuksiin? Meidän tulisi luottaa siihen, mitä Raamatussa on oikeasti ilmoitettu, eikä sortua ontuviin tulkintoihin.

En oikein jaksa uskoa, että kovinkaan moni kreationisti uskoo salaliittoteorioihin.

On silti selvää, että kansakunnan moraali heijastuu myös sen hyvinvointiin. Raamattu osoittaa, että jumalattomuus houkuttelee kurjuutta ja katastrofeja.