keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Teististen evolutionistien painajainen: Evoluutio on täysin ristiriidassa kristinuskon kanssa, evoluution puolustaja professori William Provine myöntää

Tunnettu evoluution puolustaja professori William B. Provine. Kuva: Ragesoss, Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

Joel Kontinen

Eero Junkkaala ja muut suomalaiset teistisen evoluution markkinamiehet eivät halua kuulla kehitysopin ideologisista juurista. He mieluummin uskottelevat, että se kuvailee menneisyyttä melko objektiivisesti.

Heidän kannattaisi tutustua evolutionistien ajatteluun. Cornellin yliopiston biotieteiden professori William B. Provine, joka kuoli äskettäin syöpään 73-vuotiaana, sanoi:

Moderni evoluutiobiologia kertoo meille täysin selvästi: - - Ei ole jumalia, ei tarkoitusta eikä minkäänlaisia päämäärähakuisia tekijöitä. Kuolemanjälkeistä elämää ei ole. Kun kuolen, olen täysin varma siitä, että kuolen. Se on minun loppuni. Etiikalle ei ole mitään pohjimmaista perustusta, elämällä ei ole perimmäistä tarkoitusta eikä ihmisillä myöskään ole vapaata tahtoa.”

Darwinin buldoggina tunnettu Thomas H. Huxley (1825–1895) oli pitkälti samaa mieltä.

Teistiset evolutionistit eivät myöskään halua kuulla evoluution seurauksista. Mutta miten huono puu voisi tuottaa hyvää hedelmää?

Darvinistinen evoluutio on synnyttänyt tai innoittanut esimerkiksi rasismia, eutanasiaa, kansanmurhia, holokaustin, abortteja ja verisiä sotia.

Nämä ovat osa evoluutiopakettia, vaikka teistinen evolutionisti ei sitä myöntäisikään.

Lähde:

Evolution news & views. 2015. William Provine, RIP: Noble in His Honesty. (3.9.).