lauantai 19. syyskuuta 2015

Avaruusoliot pysyttelevät piilossa: supersivilisaatioista ei näy merkkejä lähigalakseissa


Andromedassa ei taida olla pieniä vihreitä miehiä. Kuva: Adam Evans, Creative Commons (CC BY 2.0).
Joel Kontinen

Hollantilainen tähtitieteilijä Mike Garrett julkaisi äskettäin Astronomy & Astrophysics -lehdessä tutkimuksen, jossa hän etsi lähigalakseilta merkkejä korkeakulttuureista. Hän etsi galakseja, jotka loistavat poikkeuksellisen kirkkaasti keski-infrapunan alueella.

Venäläinen astrofyysikko Nikolai Kardašev kehitti Kardaševin asteikon, jonka mukaan oletettu tyypin III sivilisaatio kykenee hyödyntämään koko galaksin energiaa.

Tällaisen sivilisaation pitäisi tuottaa paljon hukkalämpöä, jonka pitäisi siis näkyä infrapunasäteilynä.

Mitään siihen vivahtavaa ei ole näkynyt, joten loogisin selitys on, että supersivilisaatioita ei ole ainakaan lähitienoilla.

Amerikkalainen kirjailija Michael Crichton sanoi, että elämän etsiminen ulkoavaruudesta (SETI-hanke) ei ole tiedettä. Hänen mukaansa “se on kiistattomasti uskonto.”

Evolutionistit uskovat, että koska elämä syntyi sattumalta maapallolla, sen on heidän mielestään täytynyt syntyä myös muilla planeetoilla. Tästähän SETI (Search for extraterrestrial intelligence) -hankkeessa on kysymys.

On paljon loogisempaa uskoa USA:n Apollo-kuuohjelman isän Wernher von Braunin (1912–1977) tavoin, että Jumala loi elämän maapallolle.Lähde:

Clery, Daniel. 2015. Superadvanced alien civilizations probably don’t live in our cosmic neighborhood. Science (15.9.)