perjantai 23. lokakuuta 2015

Turkulainen kansankynttilä Raamatusta: ”Taikauskoisia ja myyttisiä kuvitelmia ja arvauksia”

Elämä ei voinut syntyä alkuliemestä. Kuva: NASA.

Joel Kontinen

Evolutionistit eivät yleensä suvaitse mieliteoriansa arvostelua. Mutta miltei jokaisella darvinistilla näyttää olevan vankkumaton käsitys uskonnosta ja etenkin Raamatusta.

Timo Kilpiäinen on omien sanojensa mukaan ”opettaja ja mielipiteilijä, joka rakastaa omaa pientä sosiaalisen median siirtolapuutarhaansa.”

Äskettäin hän päätti jakaa tiedonmurusia kreationisteille ja evoluution kiistäjille – lähteinään Wikipedia ja Bill Nye. Välillä hän mainostaa Neil deGrasse Tysonia, joka muistaa historian väärin ja joka kärysi olemattomista sitaateista, ja näillä eväillä hän pyrkii haastamaan sekä luomisopin että Raamatun.

Kilpiläisen mukaan keskustelu evoluutiostaon vähän sama, kuin meillä väiteltäisiin siitä pitävätkö näkymättömät menninkäiset meitä maassa.”

Raamatussa ei hänen mielestään ole faktatietoa. Väite on outo, kun muistaa, miten tarkasti Luukas on kuvannut Apostolien tekojen tapahtumia ja sosiokulttuurista taustaa.

Vanhan testamentin kirjoissa ilmenee samanlaista historiallista tarkkuutta.

Esimerkiksi Sir Isaac Newton, jota monet pitävät kaikkein aikojen suurimpana tiedemiehenä, uskoi Raamatun historiaan.

Kilpiäisen mielestä vuosirenkaat riittävät kumoamaan Genesiksen historian. Todellisuudessa monet tutkimukset ovat osoittaneet, että poikkeusoloissa, esimerkiksi hyvin kuivassa, renkaita voi vuodessa tulla kaksi tai jopa kolme.

Samanlainen ilmiö koskee myös Grönlannin jäätikköä. Yksittäiset myrskyt voivat synnyttää lisää jäätä ja näin johtaa tutkijat harhaan.

Kilpiäinen sivuuttaa tyystin darvinistisen evoluution ongelmat, esimerkiksi DNA:n korjausmekanismit, elävät fossiilit ja dinosaurusten pehmeät kudokset ja radiohiilen ja keskittyy heittämään linkin oletettuja välimuotoja mainostavaan tekstiin eikä muista kertoa, että evolutionistit itsekin kiistelevät näistä tapauksista.

Elämä syntyy Kilpiäisen mukaan liki automaattisesti. Tämä on uskon asia, koska nykytietämyksen mukaan elämä ei voi syntyä sattumalta. Kaikki naturalistiset elämänsyntyteoriat ovat epäonnistuneet.

Evoluution sokea kelloseppä ei pysty ennakoimaan tulevaisuutta, joten se ei pysty ylhäältä alas -suunnitteluun, jota näemme kaikkialla luomakunnassa.

Lähde:

Kilpiäinen, Timo. 2015. Tiedonmurusia kreationisteille ja evoluution kiistäjille. Uusi Suomi puheenvuoro (20.10.).