sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kreationismin kannatus nousussa Euroopassa – darvinisteja harmittaa


Darwinin yksinvalta horjuu myös Euroopassa.Joel Kontinen

Evoluution tavoin myös kreationismi on sana, joka nostattaa tunteita. Evolutionistin mielestä kaikki uusdarvinismia epäilevät ovat kreationisteja, mutta on hyvä muistaa, että esimerkiksi älykäs suunnittelu ei tarkoita samaa kuin Genesiksessä kuvattu luominen.

New Scientist varoitti äskettäin Answers in Genesiksen Nooan arkista. Tällä kertaa Scientific American yrittää todistella, että luomisusko on vaarallista.

Ja se on jo levinnyt Eurooppaan.

Se on vaarallista, koska se voi vieroittaa ihmisen evoluutioon perustuvasta maailmankatsomuksesta, jonka mukaan kaasut ja tähtipöly synnyttivät elämän elottomasta jo ennen kuin darvinistiset prosessit ehtivät käynnistyä ja sitten vuosimiljoonien saatossa loivat kaiken sen monimuotoisuuden, jonka nyt näemme.

Evoluution puolustajat eivät välttämättä ole nukkuneet makeasti viime vuosina.

Vuonna 2007 Euroopan neuvosto ilmoitti varsin orwellimaisesti, että kreationismi on potentiaalinen uhka ihmisoikeuksille.

Suvivirsi on täällä Suomessa välillä noussut luomista vaarallisemmaksi uhaksi, ainakin joissain piireissä, mutta etenkin Eero Junkkaala, Mikko Louhivuori ja muut teistiset evolutionistit päivittelevät luomisuskon turmiollisuutta, vaikka kristinuskolle vain Jeesuksen ylösnousemuksen kieltäminen olisi turmiollisempaa kuin teistinen evoluutio, joka joutuu kiistämään koko joukon kristinoppeja.

Populaarimedia yhdistää tavan takaa evoluutiokritiikin litteän maan myyttiin.

Tällainen strategia kertoo argumenttien köyhyydestä. Jos keinot ovat vähässä, kannattaa paukuttaa pulpettia.

Mutta paukutuksista huolimatta kreationismi leviää Euroopassa.

Esimerkiksi Johan Huibersin arkki, Luominen -lehti ja luomiskonferenssit takaavat sen, että evolutionistien päivittely tuskin loppuu aivan huomenissa.

Lähde:

Blancke, Stefaan ja Peter C. Kjærgaard. 2016. Creationism Invades Europe. Scientific American (lokakuu).