torstai 9. elokuuta 2007

Fossiililöytö: isoäiti onkin täti

Joel Kontinen”Tämä on sama kuin saisi selville, että isoäitisi ja isoisoäitisi olivatkin sisaruksia,” sanoo Fred Spoor, Lontoon University Collegen anatomian professori, Kenian Turkanajärven alueelta löydetystä leukaluusta ja pääkallosta. Pitkään luultiin, että Homo habilis oli tämä isoisoäiti ja Homo erectus isoäiti. Nyt he siis ovatkin sisaruksia.

Vuonna 2000 Meave Leakey löysi tämän pääkallon kävelymatkan päässä leukaluusta, joka oli Homo habilis yksilön jäämistöä. Löytö julkaistiin vasta nyt Nature tiedelehdessä, ja se muuttaa käsityksiä ihmisen evoluutiosta.

Ehkä sen pitäisi myös muuttaa käsityksiämme evoluutionteorian luotettavuudesta. Jokainen uusi löytö yleensä kumoaa vanhat ”totuudet”. Mutta ainakin biologian oppikirjojen tekijöille löytö on hyvä uutinen. On uuden painoksen aika.

Esiäitiemme ei pitänyt elää samanaikaisesti mutta näin vain näyttää käyneen, mikäli evolutionisteja on uskominen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Homo habilis ei kuulu ihmisen esi-isiin tai –äiteihin. Ehkä ihmiset ja apinat sittenkin elivät samanaikaisesti.

Lähteet:

Coppedge, David. 2007. Homo habilis Contemporary with Homo erectus . Creation-Evolution Headlines. http://creationsafaris.com/crev200708.htm.

Hopkin, Michael. 2007. Twin fossil find adds twist to human evolution.
Homo erectus had an unexpected neighbour, and a surprising lifestyle too. News @nature.com. http://www.nature.com/news/2007/070806/full/070806-5.html