keskiviikko 1. elokuuta 2007

Olemmeko yksin maailmankaikkeudessa?

Joel Kontinen

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta Roswell-tapauksesta. Tuolloin tiedotusvälineet kertoivat, että vieras avaruusalus on tuhoutunut ja amerikkalaistutkijat ovat päässeet tutkimaan muukalaisia. Myöhemmin kävi ilmi, että kyseessä oli ollut USA:n lähettämä ilmapallo, jolla oli tarkoitus vakoilla Neuvostoliiton atomikokeita. Mutta huhut jäävät monesti elämään omaa elämäänsä.

Ufotutkija Gary Bates julkaisi hiljattain kirjan Alien Intrusion, jossa hän pohtii voisiko ulkoavaruudessa olla älykästä elämää. Hän kertoo, että amerikkalaiset tiedemiehet ovat käyttäneet miljoonia dollareita veronmaksajien rahoja etsiäkseen ulkoavaruudesta merkkejä älykkäästä elämästä. SETI-projektissa (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) käytetään radioteleskooppeja, joilla kuunnellaan kaikuja ulkoavaruudesta. Valtavista ponnisteluista huolimatta pienten vihreiden miesten viestejä ei ole löydetty – eikä mitään muutakaan sanomaa, joka viittaisi älykkääseen elämään.

Tähtitieteilijät ovat löytäneet yli 200 planeetta aurinkokuntamme ulkopuolelta. Evoluutioon uskovat tiedemiehet kuvittelivat, että muut aurinkokunnat muistuttaisivat omaamme, mutta ne ovat osoittautuneet hyvin erilaisiksi : Jupiteria suurimmat kaasuplaneetat kiertävät tähteä lähempänä kuin mitä Merkurius aurinkoamme. Yhdelläkään niistä ei todennäköisesti ole elämää. Tämä on monelle pettymys, koska he kuvittelivat, että evoluutio olisi synnyttänyt elämää myös muille planeetoille.

Maa voisi tuskin olla olemassa, jos jättimäiset kaasuplaneetat olisivat väärässä paikassa eli jos meidän ja auringon välillä olisi Jupiterin kokoinen kaasuplaneetta. Maa näyttää kaikin puolin siltä, että se on suunniteltu elämää varten; aurinkokunnassamme kaasuplaneetat suojaavat maata esimerkiksi komeetoilta.

Kun ulkoavaruudesta ei ole löytynyt merkkejä elämästä, jotkut ovat kääntäneet katseensa maapalloon. Entä jos muukalaiset ovatkin jo keskuudessamme? Monet uskovat, että ufot eli lentävät lautaset ovat peräisin muista sivilisaatiosta. Jokin aika sitten eräästä viljapellosta löytyi englanninkielinen kirjoitus ”We are not alone” (Emme ole yksin). Tätä pidettiin viestinä ulkoavaruudesta, mutta skeptikot ihmettelivät, miksi muukalaiset eivät kirjoittaneet: Te ette ole yksin. Myöhemmin tämä kirjoitus paljastui huijaukseksi. Tekijät olivat kotoisin Maa-planeetalta.

Bates on silti vakuuttunut, että me emme ole yksin maailmankaikkeudessa. Tiedemiehet ovat etsineet viestejä väärästä paikasta. Bates painottaa, että selviä merkkejä älykkäästä elämästä voidaan nähdä jokaisen ihmisen DNA:ssa. Nuppineulan pään kokoisessa määrässä DNA:ta on niin valtavasti informaatiota, että jos se kirjoitettaisiin paperille, saisimme kirjapinon, joka ulottuisi maasta kuuhun ja takaisin 240 kertaa. Jo ihmisen jokainen solu on kuin pienoinen maailmankaikkeus.

Tämä älyllinen viesti on selvä myös ilman DNA:n ja solubiologian tuntemista. 3000 vuotta sitten elänyt Israelin kuningas Daavid ymmärsi, että ihminen on älykkään suunnittelun tulos. Hän kirjoitti: ”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua (Jumalaa) siitä” (Psalmi 139:14). Nykyisin yhä useammat solubiologit ovat vakuuttuneet siitä, että ihminen ei ole sattuman vaan suunnittelun tulos.

Jumala ei jättänyt ihmisiä oman onnensa nojaan. Meidän ei tarvitse arvailla, mistä me olemme tulleet ja minne me menemme. Hän antoi meille selväkielisen viestin, Raamatun, joka kertoo miten me voimme löytää tien Jumalan, Luojamme, luokse.


Lähde:

Bates, Gary. 2004. Alien Intrusion. Green Forest, AR: Master Books.