sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Evolutionistit menettivät taas yhden esi-isänTurkana Boy on kuuluisa Homo erectus. Kuvan rekonstruktio American Museum of National Historyn kokoelmista

Joel Kontinen

Muinaiskreikkalainen filosofi Herakleitos (n. 535-475 eKr.) opetti, että kaikki muuttuu jatkuvasti. Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει, hänen kerrotaan sanoneen. Näin ainakin Platon kirjoittaa hänestä. Kaikki muuttuu, mikään ei pysy paikallaan.

Herakleitoksen näkemys ilmenee varsinkin evolutionistien käsityksessä esi-isistämme. Homo erectus kuvattiin aluksi apinamaiseksi puuttuvaksi renkaaksi, silloin kun se vielä tunnettiin Pekingin ihmisenä.

Vuosien saatossa ääni on muuttunut kellossa. Homo erectus on saanut yhä ihmismäisempiä piirteitä. Evolutionistit pitivät sitä miltei Homo sapiensin veroisena esi-isänämme.

Hiljattain Scientific American julkaisi jutun, jossa pohdittiin, onko vieläkin enemmän muutosta tapahtunut. John Whitefield siteeraa Arizonan yliopiston tutkijan Murray Coxin näkemyksiä oletetusta esi-isästämme. Cox kollegoineen tutki nykyihmisten x-kromosomia ja päätyi siihen, että Homo erectus on elänyt ainakin 15 000 vuotta samanaikaisesti nykyihmisen kanssa.

Cox ehdottaa, että Homo -suvun edustajat erectus ja sapiens jopa vaihtoivat geenejä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että he naivat toisiaan ja kuuluivat siis samaan lajiin.

Vaikka ajanmääritysmenetelmät ovat tunnetusti varsin epäluotettavia, Coxin tutkimus joka tapauksessa osoittaa, että ihmisen ja apinan hybridit ovat mielikuvituksen tuotetta. Fossiililöydöt eivät tue käsitystä, että apinaihmisiä olisi koskaan ollut olemassakaan.

Myös muille kuvitelluille esi-isillemme on evolutionistien mielestä käynyt huonosti. Lue lisää tästä.

Lue Raamatun näkemyksestä ihmisen alkuperästä tästä.

Lue ajamääritysmenetelmistä tästä.


Lähde:

Whitfield, John. 2008. Lovers, not fighters? New Genetic signs that modern humans mated with Homo erectus. Scientific American 298:3, 12-13 (maaliskuu 208).