tiistai 29. huhtikuuta 2008

New Scientist esittelee uuden matematiikan: 5+1 = 5New Scientist -lehti ei usko Raamatun luomiskertomukseen. Kuvassa Aadam ja Eeva Answers in Genesiksen luomismuseossa.

Joel Kontinen

New Scientist on kerran viikossa ilmestyvä populaari tiedelehti. Hiljattain (16.4.) lehden verkkosivuilla julkaistiin juttusarja evoluution myyteistä. Toimittaja Michael Le Page kokosi 24 argumenttia, jotka hänen mielestään ovat yleisiä väärinkäsityksiä evoluutiosta.

Osa Le Pagen teeseistä on suorastaan absurdeja. Hän esimerkiksi vihjailee, että evoluutiota ei voida vastustaa Raamatulla, koska Raamatussa on matemaattisia virheitä.

Ja sitten hän ilmaisee paraatiesimerkkinsä: Ensimmäisen Aikakirjan 3:22:ssa, jossa luetellaan kuningas Daavidin jälkeläisiä, sanotaan, että Sekanjan jälkeläisiä oli kuusi (isä ja viisi poikaa). Le Page lainaa vain jakeen loppuosan ja saa viisi nimeä (Hattus, Jigal, Baariah, Naarja ja Saafat) ja ilmauksen ”kaikkiaan kuusi” ja näin ollen väittää, että Raamattu ei voi olla oikeassa.

Lainaamalla koko jakeen toimittaja Le Page olisi huomattanut, että 5+1= 5 ei suinkaan ole Raamatun opetus vaan New Scientist -lehden.

Lähde:

Le Page, MIchael. 2008. Evolution: 24 myths and misconceptions.NewScientist.com news service. 16 April 2008. http://www.newscientist.com/channel/life/dn13620?DCMP=NLC-nletter&nsref=dn13620

Lisätietoja:

Jutussa myös väitetään, että Raamatussa sanotaan maa-planeettaa litteäksi. Todellisuudessa esimerkiksi Jesaja 40:22 puhuu maanpiiristä.

Le Page myös väitti, että Genesiksessä on kaksi keskenään ristiriitaista luomiskertomusta. Olen käsitellyt aihetta tässä.