sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Richard Dawkins tunnustaa: en tiedä, miten elämä sai alkunsa
Joel Kontinen

Ben Steinin filmi Expelled: No Intelligence Allowed näytettiin USA:ssa tuhannessa elokuvateatterissa sen ensi-iltana 18.4. Elokuva kertoo, miten darvinistit sortavat tiedemiehiä ja opettajia, jotka rohkenevat epäillä evoluutiota. Lisäksi Stein, joka on juutalainen, käsittelee myös Charles Darwinin vaikutusta natsien rotuoppiin ja juutalaisten joukkosurmiin. Ateistit ja muut evolutionistit odotetusti hermostuivat tällaisesta väitteestä.

Darwinin ja rasismin yhteys on kiistaton. Darwin itse kirjoitti teoksessaan Descent of Man and Selection in Relation to Sex (1871) että tulevaisuudessa ”ihmiskunnan sivistyneet rodut aivan varmasti hävittävät ja syrjäyttävät villit rodut kaikkialta maailmasta. Samalla ihmismäiset apinat … epäilemättä hävitetään. Ihmisen ja hänen lähimpien sukulaistensa välinen juopa on tuolloin leveämpi kuin neekerin tai australialaisen ja gorillan [välinen ero] nykyisin, koska se - kuten saatamme toivoa - erottaa kaukasialaistakin sivistyneemmän ihmisen apinoista, jotka ovat alhaisia kuin paviaani.”

Darwin ei keksinyt rasismia eikä juutalaisvainoja, mutta natsit osasivat käyttää hänen ajatuksiaan omiin tarkoituksiinsa. Vaikka Hitler puhui Kaikkivaltiaasta, hänen ideologiansa oli äärimmäisen antikristillinen. Hitler vihasi juutalaisia, koska hänen mukaansa he vastustivat luontoa pyrkimällä nousemalla sen yläpuolelle. Jumala antoi ihmiselle mandaatin hallita luontoa. Evoluution mukaan ihminen taas on osa luontoa.

Tapansa mukaan evolutionistit kiistävät kaiken ja väristelevät netissä Expelledin sanomaa. Osa kiihkeimmistä kriitikoista ei kaiketi ole edes nähnyt elokuvaa.

Ben Stein haastatteli myös Richard Dawkinsia filmillä. Dawkins joutui tunnustamaan, ettei hän tiedä, miten elämä on alkunsa saanut maapallolla. Hän jopa väläytti mahdollisuutta, että avaruusoliot ovat saattaneet tuoda elämän siemenet ulkoavaruudesta.

Dawkinsin tunnustus levisi kulovalkean tavoin netissä ja Dawkins-parka joutui perumaan puheitaan ja selittämään, ettei hän oikeasti tarkoittanutkaan sitä, mitä sanoi. Ilkeät ID-ihmiset olivat vain valehdelleet hänen tarkoittaneet sitä, mitä hän sanoi.

Asian ydin on se, ettei Dawkins tiedä, miten elämä sai alkunsa. Dawkins joka tapauksessa uskoo, ettei Jumalalla ole voinut olla mitään tekemistä sen kanssa. Hänen mukaansa Jumala on tilastollisesti epätodennäköinen.

Mutta niin on elämän syntykin.

Lue Expelledistä lisää tästä tästä ja tästä.


Lähteet:

Darwin, Charles, 1871. (julkaistu uudelleen 1981) The Descent of Man and Selection in Relation to Sex. Princeton: Princeton University Press.

Dawkins, Richard. 2008. God and Earthlings. The ‘Science of Intelligent Design’ is Science Fiction. Los Angeles Times. http://www.latimes.com/news/opinion/la-oe-dawkins18apr18,0,2798612.story

Gordon, Bruce L. 2008. The Divine Comedy: Dawkins’ Disco Inferno. http://www.discovery.org/a/4799