torstai 24. huhtikuuta 2008

Ja linnut ovat ….
Joel Kontinen

Dinosauruksia. Näin ainakin American Museum of Natural History ilmoittaa fasaaninkorkuisin kirjaimin. Väitettä tukevia todisteita onkin jo hiukan vaikeampaa löytää.

Evolutionistit eivät mielellään luovu mieliteorioistaan. Heidän mukaansa Tyrannosaurus rexistä tuli lintulaudan visertävä peippo, kun riittävästi aikaa kului.

Todellisuudessa monet evolutionistitkin tyrmäävät tällaisen käsityksen. Jo suomujen muuttuminen suliksi on niin vaativa suoritus, ettei luonnonvalinta-parka ehkä pysty siihen eikä mutaatioistakaan taida on suuremmin apua.

Tammikuussa 2005 arvovaltainen Nature -tiedelehti vihjaisi, että ainakin ankka, kana ja jotkin lentokyvyttömät linnut elivät samaan aikaan dinosaurusten kanssa. Hiljattain Michiganin yliopiston tutkijat laskivat eri lajien mutaationopeuksia ja päätyivät siihen, että dinosaurukset ja nykylinnut elivät samaan aikaan. Myös tuore fossiililöytö tukee tätä näkemystä.

Näyttää kuitenkin siltä, että vanhat iskulauseet säilyvät muuttumattomina yllättäen pitkään. Ainakin sekulaarisissa luonnontieteen museoissa.

Lue Michiganin yliopiston tutkimuksesta tästä.

Lue archaeopteryxistä, "liskolinnusta" tästä.