sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Aaltojen halki kävi apinan tie


Charles-setä, meillä on ongelma.Joel Kontinen

Etelä-Amerikan apinoiden alkuperä on darvinisteille suuri mysteeri. He uskovat, että apinat alun perin kehittyivät Afrikassa. Molekyylitutkimukset ja morfologiset tutkimukset viittaavat siihen, että vanhan maailman apinat löysivät tiensä myöhemmin merten yli Amerikkaan.

Ongelma on siinä, että Afrikan ja Etelä-Amerikan uskotaan eronneen toisistaan 100-120 miljoonaa vuotta sitten ja että Etelä-Amerikka oli sen jälkeen saari noin 3, 5 - 80 miljoonaa vuotta ennen meidän päiviämme.

Molekyylitutkimukset kertovat, että Etelä-Amerikan apinat (Platyrrhini) erosivat Afrikan apinoista (Catarrhini) noin 35 miljoonaa vuotta sitten.

Mutta apinat joka tapauksessa keksivät keinon päästä valtameren yli. Niinpä darvinistit otaksuvat, että niiden on täytynyt matkustaa lautoilla vetten halki.

Ja koska kukaan oikeaoppinen darvinisti ei tohdi epäillä iänmääritysmenetelmien uskottavuutta, ainoaksi selitykseksi kelpaa se, että vanhan maailman apinat olivat varsin pelottomia purjehtijoita.

Lähde:

Luskin, Casey. 2010. Sea Monkey Hypotheses Refute the NCSE’s Biogeography Objections to Explore Evolution. Evolution News and Views. (2.3.)