keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Christopher Hitchens on poissaSokea rapu ei kerro evoluutiosta vaan rappeutumisesta. Christopher Hitchens käytti sokeita salamantereita argumenttina luomista vastaan, mutta yksikään jatkuvassa pimeydessä elävä eläin ei ole osoitus darvinistisesta evoluutiosta vaan adaptaatiosta eli sopeutumisesta ympäristöön, jossa silmiä ei tarvita.

Joel Kontinen


Christopher Hitchens, joka oli Richard Dawkinsin jälkeen ehkä tunnetuin militantti ateisti, kuoli viime torstaina syöpään 62-vuotiaana.

Vaikka hänen ärhäkkä suhtautumisensa kristinuskoon olikin osaksi teatteria, hän ilmeisesti piti loppuun saakka kiinni ateismistaan eikä edes kuolinvuoteellaan kääntynyt Luojansa puoleen.

Hitchens yritti todistella darvinistisen evoluution paikkansapitävyyttä esimerkiksi käyttämällä argumenttia jatkuvassa pimeydessä elävien salamanterien surkastuneesta näkökyvystä. Yksikään jatkuvassa pimeydessä elävä eläin ei ole osoitus darvinistisesta evoluutiosta vaan adaptaatiosta eli sopeutumisesta ympäristöön, jossa silmiä ei tarvita. Salamanterit ovat menettäneet ominaispiirteen (eli näkökyvyn), joka niiden esi-isillä kerran muinoin oli.

Lähde

Wilson, Douglas. 2011. Christopher Hitchens Has Died, Doug Wilson Reflects. Christianity Today (16.12.)