sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Ensin Joshua Mills, sitten Todd Bentley: Mitä Keuruulla oikein tapahtuu?Todd Bentley vuonna 2008. Kuva: Cindy Flynn, Wikipedia.

Joel Kontinen


Keuruu voi toisinaan olla yllätyksellinen paikkakunta. Elokuun lopulla kultahipuistaan tunnettu Joshua Mills kävi puhumassa Hotelli Keurusselässä. Huomenna (3.9.) vuorossa on Lakelandissa kuuluisuutta niittänyt Todd Bentley, joka viljelee sanaa bam!

Valitettavasti molemmilla herrasmiehillä on myös pimeä puolensa. Mills kerjää avoimesti rahaa, jotta voisi välittää meille siunauksia. Bentleyn enkeli-ilmestykset taas ylittävät sen, mitä Raamatussa selvästi sanotaan.

Raamattu ei tunne Bentleyn finanssi-enkeleitä, joiden tarkoitus on kerätä hänelle rahaa. Hänen teologiassaan on sitä paitsi ehkä liikaa New Agestä lainattuja piirteitä kummallisine manifestaatioineen.

Näyttää siltä, että Mills ja Bentley vahingoittavat raamatullista kristinuskoa ja hämmentävät niitä, jotka eivät usko.

Apostolien teoissa Pietari ja Paavali joutuivat nuhtelemaan vääriä julistajia. Paavali kirjoittikin, että moni julisti väärästä motiivista (rahan vuoksi).

Meidän on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että väärennetty viidenkymmenen euron seteli ei tarkoita sitä, että aitoja 50 euron seteleitä ei ole olemassa. Eivätkä kummalliset painotukset tee tyhjäksi sitä, että evankeliumi on edelleenkin Jumalan voima ja että Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.