tiistai 18. syyskuuta 2012

Roska-DNA:n kuolinjulistus oli PR-fiasko, sanoo tunnettu evolutionistiViime vuonna julkaistussa kirjassa tohtori Jonathan Wells kuvaili roska-DNA:ta myytiksi. Tuoreet tutkimukset osoittavat hänen olleen oikeassa.Joel Kontinen


Darvinistien reaktio roska-DNA:n kuolinilmoitukseen on varsin kiehtova. Esimerkiksi Larry Moran ei halua antaa tosiseikkojen pilata teoriaa, joka hänen mielestään on vielä hyvä. Kommentoidessaan Washington Postissa julkaistua artikkelia hän sanoo:

Tämä on väärin. Suurin osa genomistamme on silti roskaa huolimatta siitä, mitä ENCODE konsortio sanoo - - Tässä on tärkeä kysymys: Kuka ottaa vastuun tästä PR-fiaskosta?”

Darvinistit osaavat kirjoittaa niin ihanan tieteellistä tekstiä.

Meidän ei ehkä pitäisi hämmästyä. Monet tunnetut evolutionistit, esimerkiksi Richard Dawkins (1976), Francis Crick ja Leslie Orgel (1980), Michael Shermer (2006), Jerry Coyne (2009) ja PZ Myers (2011) ovat myös pitäneet roska-DNA:ta todisteena darvinistisesta evoluutiosta.

Crick ja Orgel pitivät roska-DNA:ta “perimmäisenä parasiittina”. Dawkinsin mukaan se oli “parasiitti tai parhaimmillaankin harmiton mutta hyödytön matkustaja, joka liftaa muun DNA:n luomissa eloonjäämiskoneissa.” Coyne piti ”roskaa” kuolleina geeneinä.

Roska-DNA:n hautaaminen on sävähdyttänyt myös kotimaisia Darwinin puolustajia. Paholaisen asianajaja -blogissaan ateismin ilosanomaa markkinoiva Juha Leinivaara on ainakin pariin otteeseen työntänyt lusikkansa tähän liemeen. Tavalleen uskollisena hän leikkailee ja liimailee ja viljelee ahkerasti hyperbolaa.

Pari vuotta sitten hän luonnehti roska-DNA:ta kreationistien meemiksi.

Meemi on Richard Dawkinsin kehittämä äärimmäisen kiistanalainen käsite, jolla ei todellisuudessa välttämättä ole vastinetta.

Leinivaaran mukaan roska-DNA oli väliaikainen työnimi. Kunnon darvinistit (esimerkiksi Ernst Mayr) aavistelivat, ettei roska ollutkaan täysin roskaa, mutta ”ultradarwinististit” (Leinivaaran ilmaus) käyttivät sitä.

On varsin ilmeistä, miksi he käyttivät tällaista termiä – osoittaakseen, että evoluutio on totta.

Leinivaara ihmetteli äskettäin. miksi Answers in Genesis tai Institute for Creation Research ei julkaissut tällaista tutkimusta. (Leinivaaralle tiedoksi: ICR:llä on parhaillaan meneillään geenitutkimushanke.)

Toisinajattelijoilla oli oma roolinsa roska-DNA:n kuolemaan johtaneissa tutkimuksissa.

Vuonna 2005 James Shapiro and Richard von Sternberg julkaisivat tutkimuksen Why repetitive DNA is essential to genome function.

Suuri yleisö muistaa tohtori Sternbergin tiedemiehenä, jota darvinistit uhkailivat, koska hän päästi älykästä suunnittelua puolustaneen Stephen Meyerin artikkelin tiedelehteen.

Tätä darvinistit eivät ehkä halua muistella.

Lähteet:

Moran, Laurence A. 2012. Washington Post: "‘Junk DNA’ concept debunked by new analysis of human genome". Sandwalk (9. 9).

Shapiro, James A. 2012. Bob Dylan, ENCODE and Evolutionary Theory: The Times They Are A-Changin' Huffington Post (12.9.).