sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Evolutionisti Eero Junkkaala: ”Nuoren maan kreationistit romuttavat tieteen täydellisesti”

Teistinen evolutionisti Eero Junkkaala markkinoi kristillisyyttä, joka saisi Uuden testamentin kirjoittajat hämmästymään suuresti.
Joel Kontinen

Jos nuoren maan kreationismi olisi totta, se merkitsisi fysiikan, kemian, kosmologian, geologian ja biologian täydellistä romuttamista. Näin toteaa mm. - - maailman johtava biologi ja Raamattunsa vakavasti ottava kristitty Francis S. Collins”, Eero Junkkaala kirjoittaa vastauksena bloginsa kommentteihin.

Väitteessä on se ongelma, että siinä ei juuri mikään pidä paikkaansa.

Nykytiede kehittyi länsimaissa, joissa luomiseen uskovat tiedemiehet ymmärsivät tieteen olevan mahdollista, koska Jumala oli luonut rationaalisen maailman, joka noudatti luonnonlakeja. Johtavat fyysikot, kemistit, kosmologit, geologit ja biologit pitivät Genesiksen luomiskuvausta totena ja Nooan ajan vedenpaisumusta maailmanlaajuisena tuhotulvana.

Myös meidän aikanamme monet nuoren maan kreationistit ovat huipputiedemiehiä. Junkkaala ei ehkä haluaisi uskoa tätä, mutta se on siitä huolimatta totta. He eivät romuta tiedettä vaan tekevät sitä.

Tiede olisi tuskin voinut syntyä maailmassa, jossa uskottiin satunnaisten darvinististen prosessien ihmeitä tekevään voimaan.

Francis Collins on tunnettu biologi ja C. S. Lewisin tavoin entinen ateisti, mutta on jokseenkin harhaanjohtavaa kutsua häntä maailman johtavaksi biologiksi. Hän saattoi vielä kymmenen vuotta sitten olla huippututkija, mutta esimerkiksi kirjassaan The Language of God (2006) Collins sanoi roska-DNA:n todistavan siitä, että ihminen on darvinistisen kehityksen tulos.

Junkkaala mainitsee Collinsin perustaneen Biologos Foundationin, joka tulkitsee ihmisen alkuperää darvinistisesta perspektiivistä. Siinä toimivat teologit uskovat, että Jeesus ja Paavali erehtyivät ihmisen alkuperästä.

Collins ei missään tapauksessa suhtaudu vakavasti Raamattuun, vaan tulkitsee sen täysin uudestaan evoluutioperspektiivistä.

Junkkaalan mukaan C. S. Lewis uskoi teistiseen evoluutioon. Hän ei näköjään ole perehtynyt Lewisin myöhempään tuotantoon. Lewis suhtautui varsin skeptisesti evoluutioon vanhoilla päivillään ja kutsui sitä myytiksi.

Lähde:

Junkkaala, Eero. 2014. Tiedemiehen todistus. Seurakuntalainen.fi (26.5.)