lauantai 21. kesäkuuta 2014

Teistinen evoluutio kompastuu logiikan puutteeseen

Kuolema tuli maailmaan synnin seurauksena. Rembrandt van Rijn: Tohtori Tulpin anatomianluento (1632). Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Monien muiden teististen evolutionistien tavoin Jarkko Tuokkola (Ristin Voitto 25) yrittää yhdistää darvinistisen evoluution ja kristinuskon, mutta tällainen fuusio ei toimi.

Raamatusta ei saa tukea sille, että Jumala olisi käyttänyt evoluutiota luomismenetelmänään.

Vaikka tieteen popularisoijat esittävät evoluution totuutena, kulissien takana kuohuu. Monet tutkijat tunnustavat, että darvinistiset mekanismit luonnonvalinta ja satunnaiset mutaatiot – eivät kykene selittämään elämän monimuotoisuutta, mutta tätä ei kerrota suurelle yleisölle.

Tuokkolan mainitsema punktualismi eli jaksoittaisen tasapainon malli ei pysty pelastamaan evoluutiota. Punktualismi keksittiin selittämään, miksi uusdarvinismin kipeästi kaipaamia välimuotofossiileja ei ole koskaan löydetty. Evoluutio olikin niin nopea, että fossiileja ei syntynyt.

Evolutionistit kykenevät esittämään vain kourallisen oletettuja välimuotoja (esimerkiksi Archaeopteryx, Tiktaalik) teoriansa tueksi. Oppikirjoissa liskolinnuksi mainostetulla Archaeopteryxillä oli lentokykyisen linnun sulat, ja Puolasta on löytynyt Tiktaalikia vanhemmat maalla kävelleen eläimen jalanjäljet, joten Tiktaalik ei voi olla vesi- ja maaeläinten välimuoto.

Evoluutio on pitänyt pintansa populaarikulttuurissa triviaalien todisteidensa avulla. Todellisuudessa koivumittarit ja darwininsirkut eivät todista evoluutiosta vaan eläinkunnan monimuotoisuudesta.

Osa todisteista on ollut täysin harhaanjohtavia. Roska-DNA, jonka piti olla parhaimpia osoituksia evoluutiosta, ei ole roskaa, vaan sillä on oleellisia tehtäviä perimässämme. Toisin kuin darvinistit uskottelevat, ihmisen ja simpanssin geneettinen ero on ehkä jopa 30 prosenttia (eikä siis 1–2 prosenttia niin kuin meille kerrotaan).

Sadat elävät fossiilit eli eläimet ja kasvit, jotka eivät oletettujen vuosimiljoonien kuluessa ole muuttuneet juuri lainkaan, niin ikään nakertavat evoluution uskottavuutta.

Evoluutiota on mahdotonta yhdistää kristinuskoon. Darvinismin maailmassa kuolema on hallinnut alusta lähtien. Paavali sitä vastoin sanoo, että kuolema on vihollinen, jonka Aadamin synti toi keskuuteemme.

Jeesus sanoi, että Jumala loi ihmisen luomakunnan alussa (Mark. 10:6). Teistisen evoluution kannattajalla on kova pähkinä purtavaksi, kun hänen täytyy uskoa, että ihminen luotiin miljardeja vuosia alun jälkeen, elämän historian viime hetkillä.


Lähde:

Tuokkola, Jarkko. 2014. Uskovan teistinen evoluutionäkemys. Ristin Voitto 25/2014 (19.6., 9).