torstai 27. marraskuuta 2014

Ihmeitä ajassamme: MS-taudista juoksuradalle


Giotto di Bondone (1267–1337): Lasaruksen herättäminen. Kuva: The Yorck Project: 10.000 Meisterwerke der Malerei. DVD-ROM, 2002. Ihmeiden aika ei ole mennyt.

Joel Kontinen


Vuonna 1990 lääkäri diagnosoi nuoren skotlantilaisäidin Helena Kellyn piinallisen sairauden MS-taudiksi. Oireet – kipu, heikkous, uupumus ja väsymys – pahenivat pahenemistaan. Kohta hänen piti jäädä loppupäiväksi sänkyyn makaamaan, jos hän käveli vähänkin pitempään.

Sitten australialainen evankelista John Mellor vieraili Skotlannissa. Eräs rouva Kellyn ystävätär sai houkuteltua tämän tilaisuuteen, jossa Mellor puhui.

Helena Kellystä oli paikallinen julkkis, kun ainakin yksi lehti uutisoi, mitä hänelle tapahtui. Monen vuoden jälkeen kivut häipyivät tyystin ja hän pystyi juoksemaan – ei vain kerran vaan toistuvasti.

Hän kävi tapaamassa lääkärin, joka oli aiemmin diagnosoinut hänen ”ekstensiiviset neurologiset vaikeutensa”. Parantunut, varsin hämmästynyt lääkäri kirjoitti hänen sairauskertomukseensa.

Yliluonnollisen kieltäminen ei ole kovin tieteellistä.

Ihmeiden aika ei ole ohitse. Media on aiemmin kertonut gospellaulaja Delia Knoxin ja Alanna-nimisen vaikeasti vammautuneen tytön tapauksista.

Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat, Jeesus sanoi ja tarkoitti, mitä sanoi.

Lähde:

Testimony of Helena Kelly